|
|
#1181 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2013
Miasto: Ostrów Mazowiecka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 miesiące 2 dni 19 godz 20 min 6 s
|
Cytat:
Odpowietrzenie: Po zalaniu nowym olejem i złożeniu całości, należy poluzować śruby odpowietrzające na górze lag, aby wyrównać ciśnienie (robi się to na motocyklu postawionym na kołach, bez obciążenia). |
|
|
|
|
|
|
#1182 | |
![]() |
Cytat:
![]() w BMW można wymienić uszczelniacz przeciwkurzowy/zgarniacz odkręcając tylko lagę w półce - nie piszę nawet górnej półce bo dolnej, jako takiej nie ma. Lagę wsuwa się wtedy w goleń i elegancko można wydłubać zgarniacz. BEZ: ściągania obu zacisków, wyjmowania osi, zdejmowania błotnika Powiem więcej - gdybym się uparł to twierdzę, że uszczelniacz lagi również byłbym w stanie wymienić w ten sposób ale to akurat robiłem z lagą zdemontowaną z motocykla.
'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa Ostatnio edytowane przez matjas : 11.02.2026 o 11:06 |
|
|
|
|
|
|
#1183 |
![]() |
Spoko,znam różnice
![]() Mimo wszystko wolałbym sobie to całe ustrojstwo wyjąć,rozebrać na stole,umyć i poskładać. Ale skoro można łatwiej-ok,każdy robi,jak uważa |
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Motocykl: RD03
Online: 3 tygodni 2 dni 10 godz 56 min 21 s
|
Hej, mam problem z napinaczem paska alternatora w GS 1150 2002 r, alternator unoszę kręcę napinaczem i nie ma siły napiąć, jakby przeskakiwał. Macie jakieś pomysły, podpowiedzi? Jest zepsuty czy coś źle robię? Napinać na ugięcie czy wymienić napinacz?
|
|
|
|
|
|
#1185 |
![]() |
Robiłeś to już wcześniej?
Być może ktos kiedys nie poluzował wszystkich śrub I ściął zęby na napinaczu Zdemontuj napinacz I obejrzyj. Ewentualnie jeśli zbyt poluzowałeś śruby napinacza to z tego co pamiętam zębatka może mijać wówczas listwę zębatą i tak się może dziać jak piszesz. Tu zgaduje tylko. Śruby luzuj inoino po japońsku
|
|
|
#1186 |
|
Łowcy z Łopola
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: O! Pole...
Motocykl: Szwenduro
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 17 godz 23 min 46 s
|
|
|
|
|
|
|
#1187 |
|
Motocykl: RD03
Online: 3 tygodni 2 dni 10 godz 56 min 21 s
|
Od tego zaczynam dłubanie przy GSie, ale u mnie tak ładnie nie napina. Brałem delikatnie, unosiłem, przy mniejszym lub większym dociągnięciu tych trzech śrub, ale jest lipa. Chyba coś z napinaczem.
|
|
|
|
|
|
#1188 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2018
Miasto: Kraków
Motocykl: Yamaha ttr600 Bmw gs1150 Tenere 700 Bmw Gs1200LC Adv Bmw 1200 RT
Online: 3 miesiące 16 godz 48 min 42 s
|
Wbrew pozorom mozna go zle zlozyc,tez tak mialem
![]() 8 Nm to pasek lubi popiskiwac jak rano po rosie |
|
|
|
|
|
#1189 |
![]() |
A wogle to jak kto chętny a nie wie to zapodam nr katalogowy pasków Conti. Tanio jak barszcz.
|
|
|
#1190 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2018
Miasto: Kraków
Motocykl: Yamaha ttr600 Bmw gs1150 Tenere 700 Bmw Gs1200LC Adv Bmw 1200 RT
Online: 3 miesiące 16 godz 48 min 42 s
|
Sa dwie dlugosci paskow ,bo sa dwia rodzaje srednic kola pasowego na alternatorze.
Dlatego jednym gasnie ladowanie bez gazu a innym nie. To z mniejsza srednica ma sprzegielko jednokierunkowe. Na ta szajbke bez sprzegielka idzie pasek 4pk611 za 20 pln |
|
|
|