![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Dzięki za pozytywny odzew, zatem do dzieła.
Całości dopełnia Chinbasto, czyli chińskie ogrzewanie postojowe. Wybrałem 8 kW, którego wielkość dobrze określił jeden z kumpli: "kurwa, ja takim ogrzewam warsztat 100 m" Urządzenie jest naprawdę spoko, trzeba je tylko dobrze założyć, dodać czujnik czadu i pamiętać, że ono ma czujnik temperatury w sterowniku, więc jak nie wieje ciepłem na sterownik, to będzie waliło na cały regulator i w aucie będzie sauna. Sterowniki mają tendencję do wypalania ekranów, więc zainstalowałem dodatkowy wyłącznik, żeby świeciło się tylko wtedy kiedy działa webasto. 2.jpg 7.jpg 8.jpg Dodatkowo wjechał wymiot dachowy i własnoręcznie szyte pomieszczenie pod nim. W wersji złożonej: 3.jpg 5.jpg Oraz w różnych konfiguracjach: Wymiot z małą markizą nad tylną klapą (samoróbka) 4.jpg Jako osłona słoneczna: 1.jpg I całość apartamentu razem z pomieszczeniem pod namiotem, które robi za prysznic: 6.jpg Muszel, teraz budujemy równolegle Kampera na T3. Opis pałęta się tu na forum ![]() Lubię takie samodzielne rzeźby jak to co pokazałeś ![]() Pałeł co do miechów - to taki zestaw: https://rolgum.com/produkt/zestaw-pn...-pneumatyczne/ Ma osiem lat i nadal trzyma ciśnienie. Do tego kompresor z Juli i dorobienie przejściówki, żeby koło też napompował. Założyłem sam w warunkach, które znacie, więc da się. Zestaw z jednym obwodem, żeby nie ograniczać wykrzyżu (w końcu to terenówka) Miechy w miejscach odbojników. Pojazd mamy zgrubnie opisany, więc zacznę od wrzucania najstarszych opisów wyjazdów.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka 2025: Cztery i pół Afryki |
![]() |
![]() |