![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1711 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2017
Miasto: Wolbrom/Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 tygodni 12 godz 11 min 4 s
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego 22101316G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1712 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1713 |
![]() |
![]()
ja tym robie 15 lat. przeskakuje mala grzechotka 1/4' ale od lat uzywam Zyklopow + jeden kardan trzeba bylo naprawic. sto razy moglem to wymienic ale bym sie musial od nowa uczyc gdzie co mam. dzis tak jak pisalem wyzej Gedore Red jest dla mnie super propozycja jakosc/cena.
![]() |
#1714 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Białystok
Motocykl: NAT, EXC 450, K-750
![]() Online: 1 rok 2 tygodni 3 dni 4 godz 28 min 29 s
|
![]()
Doradźcie jak ostrzyć wiertła. Kupiłem fajne kobaltowe wiertła do nierdzewki ale po wywierceniu kilku otworów w 4mm profilu wyraźnie spadła sprawność. Czy robić to ręcznie na szlifierce stołowej czy są dobre automaty gdzie się wsadza tępe i wyjmuje ostre?
![]() |
#1715 |
Odrzuca kule
![]() |
![]()
4 ciężko z łapy naostrzyć. A już pod nierdzewkę to trzeba mieć oko i rękę. Ja już nie mam... Mam parkside ostrzałkę i po niej kupiłem zwykłą stołową. Jeśli wiesz o czym mówię...
Jak zrobiłeś tylko kilka dziur i wiertło padło, to może za szybko wiercisz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1716 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
![]() |
![]()
Parksaid to nie polecam
![]() |
#1718 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Białystok
Motocykl: NAT, EXC 450, K-750
![]() Online: 1 rok 2 tygodni 3 dni 4 godz 28 min 29 s
|
![]()
Wiercę na wolnych obrotach. Zaczynałem od 3-3,5 mm. Najpierw szło sprawnie, im więcej otworów tym gorzej kolejne się wierciły. Widzę że ostrzałki kosztują od 100 do 2500 zł i się zastanawiam czy dla takiego amatora jak ja ma sens w ogóle kupno takich urządzeń.
![]() |
#1719 |
Odrzuca kule
![]() |
![]()
Warto kupić stołową szlifierkę. Co się nauczysz to Twoje. Stare wierła i tak pójdą w śmietnik.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 godz 1 min 45 s
|
![]()
Siwy, są przystawki do ostrzenia wierteł. Zakładasz to do szlifierki stołowej i wio. Chcesz to robić z ręki , to rób. Ale zanim się nauczysz sporo wierteł pójdzie w piach. Osobiście ostrzę na stołowej z ręki. Ustawiam sobie przed kamieniem klocek który ma te 118' względem kamienia i po nim prowadzę wiertło. Choć jeden kąt mam dobry
![]() Niedawno Adam Maszynotwór ( gość od obróbki skrawaniem na youtub) testował jakąś chinkę do ostrzenia wierteł i był zadowolony. Coś ponad tysiąc kosztowała. Tyle że za tego tysiaka to wierteł na pół życia ![]() |
![]() |
![]() |