Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > BMW

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 04.06.2025, 16:39   #1071
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 20 godz 51 min 56 s
Domyślnie

W Niemcowie 12adv skolko uzgodno do 40kkm ale to bedzie jakies 7k euro z dużym plusem
Najpewniej. przypatrywałem się temu tematowi jakiś czas temu to trzeba również nastawić się na daleka wycieczkę - zachodnia granica Niemiec. Bliżej naprawdę wyjątkowo coś się zdarza godnego uwagi.

Przejechałem się ostatnio tenere WR T7 i nic mi ten motocykl nie zrobił.
Nowa Afryka która ma wszystko to czego nie potrzebuje za 89tys to niby tanio jest? Do tego elektryczny zawias - znowu nie wiem po co, oraz dct którego nie chce i tablet oraz guzikologia popierdolona na kierze. Menu, submenu, chgw co jeszcze.
Dukat duży powyżej stówy chyba, Stelvio niestety trochę zbyt cywilizowane i na włoszczyznę w życiu kasy nie położę. No i w sumie wychodzi że z nowych sprzętów co mogą być do tańca i różańca nie bardzo widzę wybór.

Podoba mi się r12gs i chciałbym go mieć w wersji enduro. Quick shifter tempomat i 21/18 i byłoby to bardzo dobre moto. Niestety musiłbym zrobić przeciąg w garażu ale być może byłby to w końcu odpowiedni bodziec.
Stary 04.06.2025, 16:41   #1072
matjas

matjas's Avatar

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 20 godz 51 min 56 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał rumpel Zobacz post
Wy tu pitu pitu a ja dalej szukam ��
My chcemy pomóc
Stary 04.06.2025, 16:48   #1073
consigliero
Ajde Jano

consigliero's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
consigliero jest na dystyngowanej drodze
Online: 9 miesiące 2 tygodni 1 dzień 21 godz 55 min 23 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał matjas Zobacz post
W Niemcowie 12adv skolko uzgodno do 40kkm ale to bedzie jakies 7k euro z dużym plusem
Najpewniej. przypatrywałem się temu tematowi jakiś czas temu to trzeba również nastawić się na daleka wycieczkę - zachodnia granica Niemiec. Bliżej naprawdę wyjątkowo coś się zdarza godnego uwagi.

Nowa Afryka która ma wszystko to czego nie potrzebuje za 89tys to niby tanio jest? Do tego elektryczny zawias - znowu nie wiem po co, oraz dct którego nie chce i tablet oraz guzikologia popierdolona na kierze. Menu, submenu, chgw co jeszcze.
Dukat duży powyżej stówy chyba, Stelvio niestety trochę zbyt cywilizowane i na włoszczyznę w życiu kasy nie położę. No i w sumie wychodzi że z nowych sprzętów co mogą być do tańca i różańca nie bardzo widzę wybór.

Podoba mi się r12gs i chciałbym go mieć w wersji enduro. Quick shifter tempomat i 21/18 i byłoby to bardzo dobre moto. Niestety musiłbym zrobić przeciąg w garażu ale być może byłby to w końcu odpowiedni bodziec.
Ja tam też szukałem ale pewnie źle i wcale nie byłem zbudowany ofertami
consigliero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04.06.2025, 18:53   #1074
rrolek

Miasto: a raczej wieś
Motocykl: z lekkim adhd
rrolek jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 10 godz 50 min 3 s
Domyślnie

Już nie raz pewnie rzucałem tu moja opinie nr nowoczesnych motocykli. Dupa, klops i obsługa smarkofonem.
Teraz off top: To samo autach. Szukam teraz 10 letniej lub starszej fury w benzynie bo każda nowa na rynku ma wszystko to czego nie chcę.

Sorki za offffff
Stary Wczoraj, 10:31   #1075
Wegrzyn

Wegrzyn's Avatar

Miasto: Monschau / Radoszewice
Motocykl: RD07
Przebieg: 44000
Wegrzyn jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 3 dni 12 godz 45 min 47 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał consigliero Zobacz post
Ja tam też szukałem ale pewnie źle i wcale nie byłem zbudowany ofertami
bo dobre oferty sa dwa dni i znikaja

XRV750 RD07 / BMW R1200RT
Wegrzyn jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 10:45   #1076
WojtasA

WojtasA's Avatar

Miasto: Piaseczno
Motocykl: R1250RT
WojtasA jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 17 godz 30 min 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał matjas Zobacz post

Dukat mały / multi V2 dużo poręczniejsza od V4 latałem oboma i brałbym V2, szczególnie model produkowany do zeszłego roku. Pewnie kiedyś kupię używkę ponad 5 letnią.

I zgadzam się, że ten R12 GS zapowiada się na papierze najlepiej cenowo i myślę że będzie bardziej tracił wartość niż GS 1300.
WojtasA jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 11:08   #1077
Emek
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24

Emek's Avatar

Miasto: Scyzortown
Motocykl: No Afrika anymore
Emek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 rok 7 miesiące 2 tygodni 4 dni 17 godz 46 min 34 s
Domyślnie

Czemu ma tracić bardziej?
Emek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 13:25   #1078
WojtasA

WojtasA's Avatar

Miasto: Piaseczno
Motocykl: R1250RT
WojtasA jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 17 godz 30 min 0
Domyślnie

Moja subiektywna opinia po przejrzeniu bazylion razy otomoto / olx. W naszym kraju kochane są GSy, te "prawdziwe" . RnineT, R, RS czy nawet RT tracą na wartości wyraźnie szybciej niż GS. Oczywiście zobaczymy za jakiś rok, dwa, ale aktualnie R12 nineT zaczyna się w konfiguratorze od 78k zł a 4 latki w super stanie z nalotem poniżej 10k km bywają za mniej niż 50k zł.
WojtasA jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 14:28   #1079
consigliero
Ajde Jano

consigliero's Avatar

Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
consigliero jest na dystyngowanej drodze
Online: 9 miesiące 2 tygodni 1 dzień 21 godz 55 min 23 s
Domyślnie

No ale jak podejść do sytuacji motocykla z 2012 za 50000 PLN, fakt że ma tylko około 30000 km ale skończył 12 lat. Wiem jak wyglądają śruby do których się nie zagląda, miałem przykład niedawno w tym temacie. Wtedy sobie myślisz może nowszy i taki dwuletni stoi za 100000 PLN. No to jak mam wydać 100000 to równie dobrze można sobie kupić nowego. Piszę cały czas o gieesie który obecnie mamy i stoi aby go użyć, tylko ciężko znaleźć chwilę czasu. No i teraz ten nowy G/S wiem że za drogi, jak niestety wszystko w obecnych czasach, no ale takie mamy czasy. Kalkulując podobnie wiele osób stwierdzi że lepiej będzie dołożyć do gieesa, tylko to jest tak ja z wyborem auta. Nigdy nie chciałem jeździć golfem w dieslu, zawsze chcieliśmy jeździć gieesem mimo podejmowanych prób, KTM, Guzzi, Honda i nic. Ten mi się podoba bo obiecuje że wrócimy do czasu gdy człowiek miał 20 lat mniej i oczywiście zdaję sobie sprawę że utrata wartości będzie duża, tylko mam nadzieję że nim się trochę pojeździ a nie tylko postawi aby cieszył oko.
consigliero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 14:39   #1080
Wegrzyn

Wegrzyn's Avatar

Miasto: Monschau / Radoszewice
Motocykl: RD07
Przebieg: 44000
Wegrzyn jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 3 dni 12 godz 45 min 47 s
Domyślnie

Sam sobie odpowiedziales, skoro nie masz czasu jezdzic na starym, to i na nowym nie bedziesz jezdzil Dlatego ja wlasnie kupilem po taniosci RT, bo na obecnym etapie zycia nie mam po prostu czasu na dluzsze wyjazdy i nie widze sensu pchania kasy w moto, ktore bedzie ladne, ale bedzie stalo w garazu.

XRV750 RD07 / BMW R1200RT
Wegrzyn jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania