Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > BMW

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 19.05.2025, 10:28   #1031
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 14 godz 38 min 28 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał WojtasA Zobacz post
Przy tej cenie to może nawet nerkę
biorą pod uwagę ile kosztują motocykle konkurencji i to co się dostaje w standardzie za 76tys i w lepszym standardzie za 82tys to nie uważam żeby to była zła propozycja /nie to żeby było mnie stać/.
z czasem pewnie pojawią się dodatkowe owiewki na tę niską czaszę i to jest jedyne co dla mnie w tym układzie brakuje temu motocyklowi do jazdy gdzieś dalej żeby nie męczyć się wiatrem.

czekam na czas w którym przejdzie już pierwszy zachłyst i będzie można wziąć demo na testy co jest narazie niemożliwe przynajmniej w PL - mnie się ten motocykl bardzo podoba i mógłbym kilku się pozbyć w celu zakupu takiego sprzętu gdyby finanse i sytuacja ogólna pozwoliła.
jak na dzisiejsze czasy moto proste, olejak, minimum elektroniki, żadnych zjebanych tabletów, wał, fajny silnik i pozycja. pojemność baniaka też dość odpowiednia biorąc pod uwagę zużycie paliwa poniżej 5l/100. jeździłbym.

to, że nie jest to ędóro mnie nie zraża. skoki zawiasów są odpowiednie aby poradzić sobie z lekkim offem od święta i wszystkimi dziurami w kiepskim asfalcie na co dzień.

w porównaniu z T700 nie ma porównania dla mnie więc i cena nieadekwatna do porównywania a nowa afryka jest przy tym mastodontem który ma więcej zbędnych mi rzeczy niż potrzebnych a niestety kosztuje tyle samo...
pozostaje kwestia ceny. no cóż...
Stary 19.05.2025, 11:02   #1032
consigliero
Ajde Jano

consigliero's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
consigliero jest na dystyngowanej drodze
Online: 9 miesiące 2 tygodni 1 dzień 8 godz 26 min 6 s
Domyślnie

Dzisiaj pierwsza jazda w tym roku, bo jazdy z byłego garażu na taras nie można zaliczyć. Było nawet spoko tylko jedna soczewka na prawym, gorszym oku gdzieś się podwinęła. W Nowym Brzesku jest radar i gdy ciężarówka do niego dojeżdżała zdecydowałem się ją wyprzedzić, błysnął flesh ale chyba nie byłem w obiektywie. Przed Krakowem gdybym miał być autem to bym się załamał, nawet elektrykiem. W tzw garażu dostałem CE04 aby dojechać na Szewską, teraz już jestem na 100% przekonany że nie chcę takiego sprzętu. Pozostaje sprawdzić G/S 12, RT 1300 oraz ADV. Z punktu widzenia praktyczności, na szczycie listy plasuje się ADV. Najgorzej dzisiaj rano było wrzucić jedynkę i zjechać z tarasu, teraz siedząc w autobusie na wieś, mogę napisać że kręgosłup przestał boleć ale bark dalej stwarza problemy.
consigliero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19.05.2025, 11:29   #1033
Artek
Połamany

Artek's Avatar

Miasto: Ze wsi jestem w ZMY
Motocykl: Hunter Cub
Artek jest na dystyngowanej drodze
Online: 7 miesiące 2 tygodni 1 dzień 20 godz 55 min 35 s
Domyślnie

Mnie Marku jazda motocyklem (bez owiewek i w kasku z daszkiem) dawała świetne ukojenie dla bolącego karku. Po tych doświadczeniach przerzuciłem się w lato na rower. Zimą zaś wdrożyłem kalestenikę. Bóle już nie wracają kilka lat.
Artek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19.05.2025, 14:12   #1034
WojtasA

WojtasA's Avatar

Miasto: Piaseczno
Motocykl: R1250RT
WojtasA jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 10 godz 36 min 2 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał matjas Zobacz post
biorą pod uwagę ile kosztują motocykle konkurencji i to co się dostaje w standardzie za 76tys i w lepszym standardzie za 82tys to nie uważam żeby to była zła propozycja /nie to żeby było mnie stać/.
z czasem pewnie pojawią się dodatkowe owiewki na tę niską czaszę i to jest jedyne co dla mnie w tym układzie brakuje temu motocyklowi do jazdy gdzieś dalej żeby nie męczyć się wiatrem.

czekam na czas w którym przejdzie już pierwszy zachłyst i będzie można wziąć demo na testy co jest narazie niemożliwe przynajmniej w PL - mnie się ten motocykl bardzo podoba i mógłbym kilku się pozbyć w celu zakupu takiego sprzętu gdyby finanse i sytuacja ogólna pozwoliła.
jak na dzisiejsze czasy moto proste, olejak, minimum elektroniki, żadnych zjebanych tabletów, wał, fajny silnik i pozycja. pojemność baniaka też dość odpowiednia biorąc pod uwagę zużycie paliwa poniżej 5l/100. jeździłbym.

to, że nie jest to ędóro mnie nie zraża. skoki zawiasów są odpowiednie aby poradzić sobie z lekkim offem od święta i wszystkimi dziurami w kiepskim asfalcie na co dzień.

w porównaniu z T700 nie ma porównania dla mnie więc i cena nieadekwatna do porównywania a nowa afryka jest przy tym mastodontem który ma więcej zbędnych mi rzeczy niż potrzebnych a niestety kosztuje tyle samo...
pozostaje kwestia ceny. no cóż...
Mi też te olejaki bardzo pasują. W ramach jakiś tam otwartych dni BMW w zeszłym roku polatałem R 12 nineT i R12 (taki jakby kompaktowy "kruzerek") i bardzo fajne te motorki. Nawet bardziej do gustu przypadł mi ten drugi, a ciut słabszy, może przez pozycję, jak używki stanieją i będą fajne szyby (nie śmiej się Sprzedawco Cegły) to może kiedyś pomyślę. Tym GS też polatam jak już będą testówki.
WojtasA jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22.05.2025, 14:36   #1035
consigliero
Ajde Jano

consigliero's Avatar

Domyślnie

R12 to nie moja bajka, nawet nie chcę tracić czasu na próbowanie, a czasu coraz mniej. Patrząc na tego G/S to wydaje się że to będzie motocykl w którym powinienem się spokojnie odnaleźć. Mocy tyle i potrzeba, skrzynia biegów bez udziwnień ( chyba bez udziwnień, chociaż gdyby dali automat byłoby jeszcze lepiej ) suche sprzęgło, czego chcieć więcej. Może tylko zestawu kół do których jestem przyzwyczajony ale z dwojga złego chyba bym wolał 21-18 niż 21-17
Stary 22.05.2025, 15:50   #1036
WojtasA

WojtasA's Avatar

Domyślnie

18tka jest w którymś z pakietów jeśli dobrze pamiętam...
Stary 22.05.2025, 21:52   #1037
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 14 godz 38 min 28 s
Domyślnie

W pakiecie za 82 jest wszystko co trzeba żeby narzekać tylko na zimę, pogodę i brak czasu na jazdę.
Stary 22.05.2025, 22:57   #1038
consigliero
Ajde Jano

consigliero's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Napisał matjas Zobacz post
W pakiecie za 82 jest wszystko co trzeba żeby narzekać tylko na zimę, pogodę i brak czasu na jazdę.
I to wszystko tylko za 82 a nie za 130 czy 160 .
Stary 23.05.2025, 15:09   #1039
WojtasA

WojtasA's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Napisał consigliero Zobacz post
I to wszystko tylko za 82 a nie za 130 czy 160 .
A używki będą pewnie tańsze od wodniaków. Gratów bagażowych też pewnie za chwilę będzie sporo - zaraz jakiś sw motech zrobi stelaże i będzie w czym wybierać. Ciekawe czy nie będzie ciasnawo we dwójkę...
Stary 23.05.2025, 15:22   #1040
consigliero
Ajde Jano

consigliero's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Napisał WojtasA Zobacz post
A używki będą pewnie tańsze od wodniaków. Gratów bagażowych też pewnie za chwilę będzie sporo - zaraz jakiś sw motech zrobi stelaże i będzie w czym wybierać. Ciekawe czy nie będzie ciasnawo we dwójkę...
Pewnie że będzie. To raczej motocykl solo z opcją jazdy we dwójkę. No ale dalej mamy gieesa na wycieczki
Odpowiedz

Zasady Postowania