![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2020
Miasto: Dublin
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 dzień 10 godz 25 min 12 s
|
![]()
Dzieki za propozycje, dodane do mapy.
Jak wyglada sprawa z noclegami, nie bedzie problemu cos zarezerwowac w ten sam dzien czy w tych miesiacach raczej wiekszosc bedzie oblegana? Domyslam sie ze nad Adriatykiem to raczej będzie sporo tłumów tak jak w Chorwacji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 10 min 24 s
|
![]() Cytat:
nocleg Nie odpowiem Ci gdzie co i jak w innych miejscach bo to był urlop a nie wyjazd na moto, ale obstawiam, że w cholerę będzie poza dużymi miastami takich noclegów. Jedyny minus większości na uboczu jest taki, że ja mimo wszystko moto bym na ulicy nie zostawił (nie wiem dlaczego, nie mam przesłanek, że kradną czy coś, ale wybierałbym dla pewności takie miejsca, gdzie mogę wjechać na podwórko niż parking przy ulicy). Tutaj forum podpowie więcej jak to w praktyce wygląda.
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]() Mister - wyjedź w końcu ![]() Instalujesz booking i jedziesz. Na dwie godziny przed spodziewanym końcem jazdy szukasz na bookingu /opcja mapy/ okolicę gdzie chcesz spać. Bookujesz i amen. Wprowadź numer karty i applepay, jeśli używasz, przed wyjazdem i sprawdź czy działa. Ja jadę do oporu, często do nocy /21/22/ i często znajduję pokazaną lokalizację i dzwonię upewnić się, że miejsce jest i że ktoś będzie na 'late check-in'. Nie wiem jakie masz preferencje ale jeśli już śpię pod dachem upewniam się, że będzie można dostać śniadanie - wtedy do 15-16 mam spokój i mogę jeździć bez przeszkód i poszukiwań ew. jakaś przekąska na stacji. W warunkach południowych WARTO pamiętać, że najłatwiej coś zjeść 13-15 potem może być posucha. Takie rozwiązanie ma zalety, że skupiasz się na miejscach tanich /niekoniecznie w spektakularnych miejscach/ ale masz święty spokój. Rano wstajesz, siku, śniadanie, kawa i wio. Zbyt dużo chłopie analizujesz.
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2020
Miasto: Dublin
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 dzień 10 godz 25 min 12 s
|
![]() Cytat:
![]() Namiot odpada, znajde cos w trasie. Raz chyba mi sie tylko zdazylo ze bylo wszedzie full i nie mialem juz w sobie dodatkowych kilometrow, na szczescie lokalna agencja turystyczna mnie poratowala jakims noclegiem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2019
Miasto: Zamość
Motocykl: .
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 6 godz 58 min 23 s
|
![]() Cytat:
obierasz tylko kierunek "na Rumunię" i wio... (tak wiem wszyscy jeżdżą "Do Rumunii" ![]() Nie ogarniam takich pytań jakby "ludzie z fejsa" wiedzieli lepiej co Ciebie interesuje, a co nie , co lubisz, a czego nie, gdzie byłeś , a gdzie nie, itd... itp... Dla mnie to taki krzyk rozpaczy: KUPIŁEM MOTOCYKL I CO TERAZ ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Pomoc w diagnozie - brak zapłonu na niskich obrotach/brak reakcji na regulację śrubą mieszanki | Wasyl91 | Uklad paliwowy i wydechowy | 4 | 14.04.2023 16:00 |
Problem z Garminem Zumo-pomóżcie | Ronin78 | Hardware | 9 | 19.06.2020 21:15 |
Pomóżcie wybrać Buzer | Baza | Ciuch Afrykańczyka | 49 | 11.03.2018 20:33 |