![]() |
|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Mam komplet, grzane rękawiczki (idą na to docelowe rękawice motocyklowe) do tego kurtka, spodnie i skarpety. Niestety w Polsce nie ma dystrybutora ale można ściągnąć ze stanów https://www.ventureheat.com Cieplutko jak ta lala. Idealnie skrojone i grzeją tam gdzie trzeba a dodatkowo są ciepłymi ubraniami więc z powodzeniem można używać jako ciepłych kalesonów, czy bluzy. Nie są tanie.
Warto jednak zainwestować aby nic nie zdechło albo nie poparzyło (miałem spodnie e-KLANG ślad po poparzeniu do dziś, a myślałem, że mnie coś kłuje podczas jazdy). Co do grzanych manetek to komfort jazdy w grzanych rękawicach jest dużo dużo dużo większy, grzana maneta to parzy w wew, stronę dłoni a piździ w zew. Grzane rękawice to po prostu jazda jak latem nie czujesz wcale zimna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Kraków
Motocykl: ATAS 2024
Przebieg: 8000
![]() Online: 1 miesiąc 4 dni 12 godz 9 min 4 s
|
![]() Cytat:
Odnośnie e-klan, w życiu mnie nie oparzył , przecież są 3 stopnie grzania, nie trzeba od razu na max. E-klan ma druty grzewcze na szyi , całej klatce, całych plecach i całych rękach , a ten amerykański ma ograniczone miejsca paneli grzewczych . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() |
![]() Cytat:
E-klan to były spodnie i poparzyły mnie tam gdzie jest włącznik, przez parę godzin grzały ok a potem zaczęły parzyć. Wymieniono mi na nowe ale już nie chce próbować. Moim zdaniem coś się działo po kilku godzinach jazdy. Mam i skarpety do eklan ale to już jest porażka i dziadostwo, zimno i tyle. W eklan jest też mega upierdliwe włączenie bo wszystko każdą część trzeba osobno załączyć teraz szukaj włącznika pod spodniami a jeszcze jak masz przeciwdeszczówkę to porażka. A porównując do Venture to jakość wykonania, grzanie i to gdzie grzeją i jak to nie ma o czym gadać. W Venture widać, że ktoś jeździł w tych ubraniach zimą i tak to zrobił, że jest po prostu ciepło i wygodnie z włączeniem etc. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Ciuchy do jazdy miejskiej. | Micek80 | Ciuch Afrykańczyka | 9 | 15.03.2022 15:34 |
Ciuchy moto z wewnętrzną (osobną) kurtką poszukiwane | darius | Ciuch Afrykańczyka | 5 | 24.09.2020 12:09 |
Ciuchy moto "na dojazdy po miescie" | GregoryS | Ciuch Afrykańczyka | 15 | 23.01.2019 16:28 |