Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Ciuch Afrykańczyka

Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 12.10.2021, 19:12   #38
rene82

rene82's Avatar

Miasto: radom
Motocykl: crf 1000A->790advR/drz 400e
rene82 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 6 dni 17 godz 30 min 33 s
Domyślnie

Coś dorzucę.
Przez ponad rok szukałem kurtkę gore pod siebie. W grę wchodziły tylko rukka i klim.
Wzrost 178, ze 113 - 115 w klacie w zimie, waga 84-89.
Mierzyłem większość klim: carlsbad stary nowy, badlands, kodiak, latitude w normalnych rozmiarach znaczy M i L. Pomijam już różnicę w odczuciu 2l kontra 3L, materiał w starym carbadzie i 2L z bodajże cordurą w nowym.
M była dużo za mała w klacie, ochraniacze natomiast były w idealnym miejscu, w L rękawy wychodziły za dłonie, ale dobra w klacie - czyli odpadła mi większość klima w zwykłych rozmiarach.
W rucce - pasowała mi 52 w ror i rimor - r. Nie pasowało mi otwieranie wywietrzników na rękawach ( szczególnie w rimo r). Nie mogłem ich zamknąć jedną ręką . Najbardziej mi nie pasowało, że suwak centralny jest jednostronny. Podwójny suwak to przecież dodatkowy wywietrznik w ekstremalnych sytuacjach.
Skończyło się na klimie europejskim, numery dla niższych, czyli numery od 25 itd (wg metki od 171 - 177). Występują tylko w latitude i kodiak. Wiem że to modele bardziej touring, ale rozmiarówka była idealna. Mierzyłem obniżone 54 i 56. 54 wyszło idealnie. Wiem ze pisaliście wcześniej że wywietrzniki w latitude z dupy, ale mi pasują, poza tym jest dwustronny centralny. Mniej mi pasowały wywietrzniki w starym kodiak, te wyglądały jak z dupy, co prawda więcej ich, ale bardzo małe. Nawet po otwarciu wyglądały na zamknięte a specjalnie kręciłem się.
Te obniżone klimy europejskie wcale nie są do 177, będą dobre i dla 182.Sprawdzałem po regulacji swojej kurtki.
rene82 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania