![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Ponieważ zużywają się i wymienia się je okresowo.
Ponieważ wymiana w środku sezonu, albo w najdalszym punkcie najdalszej wyprawy nie jest miła... Nie wspominając o bezpieczeństwie, które przecież jest najważniejsze. Brak hamulca przedniego nie jest bezpieczny. Dodatkowo jeśli nie zauważysz wycieku na czas to klocki do wyrzucenia. Nie warto oszczędzać na tym. Jak długo wymiana uszczelnień nie była robiona? Dla porównania: wymieniałem zestaw naprawczy pompy i siłownika sprzęgła (z Tourmaxa) co ok. 8 lat w FJ. Zaciski hamulcowe pociekły dopiero po 12 latach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stary (P)iernik
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]()
Tampek ma 23 lata . Nie ma wzerow na cylinderku
Tloczki chodzą lekko .XR4 20 lat i tak samo Nic nie cieknie i sie nie zacina. Po przeszlo 20 latach wymienilem zaciski w Volvo Samochod stal nieuzywany z rok czasu na dworze. Nigdy nie zdarzylo mi sie by zacisk zaczął mi lać a jeżdżę przeszlo 40 lat Jesli mi kiedyś coś pocieklo to simeringi na przednim zawieszeniu i raz simering cieczy pompy w aucie
Ostatnio edytowane przez Franz : 03.09.2019 o 07:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Serwis Hondy - czy ktoś poleci jakikolwiek serwis w Polsce | HarryLey4x4 | NAT - Warsztat | 3 | 20.04.2018 13:51 |
Uszczelniacze tłoczka zacisku hamulcowego | magyar | Hamulce, kola, opony | 1 | 13.01.2016 04:04 |
Wymiana płynu hamulcowego | 7Greg | Regularne czynności serwisowe | 9 | 24.09.2008 16:37 |