|
![]() |
#1 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Jeśli numer jest na tabliczce i w papierach a nie ma go na główce ramy to spróbuj delikatnie wyczyścić farbę w miejscu gdzie był nabity. Jak malowali proszkowo to może być pod farbą. Zanim zaczniesz co kolwiek działać, sprawdź czy nie ma w systemie informacji od diagnosty. Jeśli będzie to rzeczoznawca i decyzja o nabiciu nowych numerów.
Powodzenia.
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
No serio Panowie - kupilibyście motocykl bez VINu na główce ramy
![]() Moim skromnym zdaniem tabliczka POWINNA być taka sama jak VIN na główce, który jest numerem nadrzędnym, zaś sama nie jest przedmiotem stanowiącym o numerze nadwozia/ramy. Jeśli rama była piaskowana i malowana proszkowo to na bank numer nie będzie widoczny - choć w starej technologii bicie POWINNO pozostawić jakiś ślad. W moim 200EXC po takim zabiegu trzeba patrzeć z lupą ale to już numer grawerowany płytko a nie bity jak ongiś robili. Jak piszą chłopaki - spróbuj w dobrym świetle poszukać gdzie może być jakikolwiek ślad po numerze, ew niech ktoś z forum podeśle Ci fotę swojej główki ramy i po tym możesz robić jakiekolwiek wykopaliska spod farby. Kiedyś będziesz chciał sprzedać ten motocykl i nie wiem jak przyszły kupujący, ale ja bym pieniędzy za taki sprzęt nie położył ![]() m
![]() |
#3 | ||
Miasto: okolice Olkusza
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 godz 55 min 17 s
|
![]() Cytat:
Ja kupiłem, nie znam się i kupiłem. Cytat:
![]() Sprawdzę. i dam znać. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Numer ramy jest nabity w tym samym miejscu w prawie wszystkich motocyklach i znajduje się na główce ramy z prawej strony, miedzy gniazdami łożysk główki ramy. Masz kolegów co mają wiecej doświadczenie z motorami ? Podjedź do którego, jak się nie znasz nic sam nie grzeb . Albo, napisz do kolegi Tezla ma taki sam motrek, jest z Krakowa i zapewne coś pomoże.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 3 min 8 s
|
![]()
Gdzieś na główce ramy
![]() http://www.hondaxl.it/download/Part-...01%20parte.pdf W ogóle to taki numer ciężko zamalować. Bo kiedyś te numery były nabijane numemratorami porządnie a nie tak jak teraz przy pomocy laseru delikatnie ![]()
![]() |
#6 | |
nOOb
![]() ![]() Zarejestrowany: Oct 2018
Miasto: Góra
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 dni 13 godz 25 min 42 s
|
![]() Cytat:
Szkoła podstawowa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Gdzie jeszcze moze stukac w ramie? | kuntakinte | Rama, zawieszenia, napęd | 25 | 16.09.2018 14:52 |
Numer VIN i numer silnika a rocznik (silnika) | paku | Kwestie różne, ale podróżne. | 11 | 23.06.2013 20:37 |
Gdzie nas jeszcze nie było? | giziu | Kwestie różne, ale podróżne. | 14 | 29.07.2008 17:52 |