![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 18 godz 5 min 42 s
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#2 |
status-TAK stan cywilny-TAK....
![]() Zarejestrowany: Jun 2006
Miasto: Mikołów
Motocykl: K750
Przebieg: Tak,
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 12 godz 22 min 48 s
|
![]()
Ja wyprowadziłem przewody w okolice kanapy, tam mam przygotowane "siedzenie" pod przekaźnik stosowany w samochodach typu fiat, łada, polonez i podobne. Łatwo można taki przekaźnik dostać na wyjeździe, można bez demontażu pompy zamknąć układ omijając przekaźnik (czyli na zasadzie oryginału). Kolejnym plusem jest słyszalne cykanie przekaźnika (można podpiąć do tego diodę tak jak opisywał chyba Kazimir, i mieć kontrolke pracy pompki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Częstochowa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 4 godz 47 min 14 s
|
![]()
a ja zastanawiam się nad Facetem 40105...
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
|
![]() Cytat:
![]() Działa i pewnie jeszcze długo będzie działać. Dzięki R2D2!
![]() |
![]() |
#5 |
status-TAK stan cywilny-TAK....
![]() Zarejestrowany: Jun 2006
Miasto: Mikołów
Motocykl: K750
Przebieg: Tak,
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 12 godz 22 min 48 s
|
![]()
Przeliczyłem ile pompka mogła przepompować paliwa przy przebiegu AT około 150 tysi. wyszło mi koło 9 000 litrów, czyli prawie cysterna
![]() Myśle że to dobry wynik jak na taką pompeczke. Ciekawe czy dysze w gaźnikach po przepchnięciu takiej ilości paliwa się nie rozkalibrowują ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Gdańsk
Motocykl: RD07
![]() Online: 7 godz 39 min 0
|
![]()
Dziś sa już dostępne w larssonie zestawy naprawcze oryginalnych styków więc chyba najlepszym rozwiązaniem jest przekaźnik ale stronka która jest podana w afripedii nie działa
![]() http://www.africatwin.strefa.pl/pompa_paliwa.html gdzie jest jakaś instrukcja krok po kroku jak zamontować przekaźnik? Siema, lekutko odświeżę temat...czemu nie widzę zdjęc zrobionych przez autora genialnej płytki które powinny być widoczne na 1 stronie...
...linkę gazu w ręku mam... Pozdrawiam, Arecki Ostatnio edytowane przez Dzieju : 01.03.2013 o 11:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Przeróbka pompy paliwa bez przekaźnika, 2 elementy, działa :) | pekos1988 | Uklad paliwowy i wydechowy | 23 | 19.03.2013 21:26 |
O-ring pompy paliwa | banditos | Uklad paliwowy i wydechowy | 1 | 26.03.2011 12:05 |
czy to przekaźnik pompy paliwa? | MChmiel | Układ elektryczny i zapłonowy | 4 | 04.05.2010 22:33 |