![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
|
Narzędzia wątku
![]() |
Wygląd
![]() |
|
![]() |
#11 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Można sobie zamontować sztywniejszą sprężynę tylko nasuwa się pytanie jaki efekt chcemy uzyskać. W mojej ocenie w CRF problemem nie jest tył (chyba, że ma się słuszną masę bo jest dość miękki) tylko przód a w zasadzie ustawienie przodu i tyłu w sposób optymalny dla wagi kierownika, terenu, etc.
Osobiście nie potrafię tego zrobić idealnie i albo jest OK w terenie a na szosie kuleje albo odwrotnie. Dlatego ustawiłem jakiś tam kompromis. Nie jest idealnie ani w terenie ani na szosie ale akceptowalnie. Gdybym miał już inwestować w zawias to zacząłbym od zakupu lag od CRF450 i oddał je do strojenia pod NAT co już Mada kiedyś podrzucał. Seryjny widelec jest za miękki i nawet mocno skręcony w mojej ocenie działa tak sobie (w terenie) a w porównaniu do Showy którą mam w CRF450 to po prostu tragedia. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Upgrade hamulcowy | iwan | Hamulce, kola, opony | 17 | 12.09.2014 21:26 |
Wymiana adaptacja innego zawieszenia w Africe | Adagiio | Rama, zawieszenia, napęd | 8 | 10.03.2009 22:00 |