![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Przed zrobieniem kanapy naprawdę trzeba pogadać o wszystkich szczegółach, bo później są takie nieprzyjemności.
Tapicer mało kiedy jest motocyklistą i trudno mu się domyślać pewnych spraw. Werson jeden z moich idoli jeśli chodzi o tapicerstwo. A tak przy okazji. Szukam materiałów na kanapy tylko nieco bliżej Polski takich jak tutaj: http://www.garysupholstery.com/metal-vinyls.html Jak komuś wpadnie coś takiego w ręce (lub w oczy to pliz info na ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawka
Motocykl: RD07a
Przebieg: 66666
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 47 min 41 s
|
![]()
Co do bolącej dupy się nie wypowiadam bo się nie znam, albo mało wymagający jestem. Wydaje mi się, że płaska decha jak w oryginale też ma swoje zalety. Można zmienić nieco pozycje i pracuje inny kawałek naszej szlachetności. 4 tysie w 5 dni też da radę bez lamentów. Choć jest jeden zonk. Jak się spocę i portki się do tyłka kleją to nie jest miło. Przychylam się do Ropucha, każdy ma swojego konika. Tyle w nawiązaniu do tematu, przechodzę to meritum. Nurtuje mnie jeden kłopot. Otóż jak tylko popada to mam mokro w kroku. Sprawa jest od kąd pamietam. Więc raczej wieku i klopotów z prostatą bym w to nie mieszał. Mimo różnych moturów i ubrań problem jest. Membrany klejone, luźno wiszące, nawet jazda w kondonie nie pomaga. Prędzej czy później jest mokro. Czy to nie jest woda spływające z ubrania na siedzenie? Siedząc na niej przeciskam ją przez ciuchy ? Widziałem kiedyś kolesia,który miał wydziergany taki taksówkarski pledzik z drewnianych koralików obciagnięty na siedzeniu. Co myslicie o tej metodzie? A może są inne. Od mokrych gaci gorsze są tylko mokre buty - obu nie lubie. Pomóżcie radą.
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Mi spodnie na goretexie nigdy nie puściły wody w tym miejscu
![]() Ale poprzednie, nie goretex, puszczały właśnie tylko w tym miejscu, i potem szło w dół po nogawach. Krok to czesto pierwsze miejscie w ktorym psuje się membrana ![]() Generalnie kondon na dół lub pampers może.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Panowie, wiem że ojro nie jest tanie ale nie chce 3 kanapy od mariomoto.
Może zrobimy zamowinie na Jungbluta..? http://translate.google.pl/translate...hp&sl=de&tl=pl Franz, stara wyga pisze że sa lepsze od hujatecha i tańsze dwa razy !! Ostatnio edytowane przez rambo : 07.03.2009 o 11:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() |
![]() Cytat:
Kształt nie jest skomplikowany, łatwo da się wyrzeźbić. Gęstość pianki jest do sprawdzenia. dostępne są pianki od 40 - 200 kg/m3 (werson robi na 110 kg/m3). Materiał - jest tego troche. Chyba że Jungbluth stosuje gel pad i memory foam, ale wtedy nie byłby dwa razy tańszy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Może to nie problem, ale:
Werson robi fotele po 15cm wyskości z wnękami na kałurze ![]() Mariomoto jest jakie jest. Większość się przekonała. Generalnie nie jestem tapicerem. Moge samodzielnie kran(baterie) zmienić w domu, ale są rzeczy który inni zrobią na bank lepiej ode mnie ![]() Jestem w stanie zapłacić te 150Eu i sie nie dłubać, bo we stolycy czasu wolnego niet ![]() PS: jestem za pianką 100kg/m3. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 3 godz 35 min 10 s
|
![]()
A robią do RD 03?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Katowice, Sosnowiec, Душанбе
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 10 godz 40 min 52 s
|
![]()
Michoo, jak tam Twoje wrażenia po prawie dwóch miesiącach wysiadywania nowej kanapy w garażu;-) polecasz Mariomoto, czy może masz juz jakies uwagi? Ciekaw jestem, czy z nowym rokiem nastąpila poprawa (jesli wogole musiala) w wykonaniu kanap z rybnika?
![]() |
#10 | |
![]() |
![]() Cytat:
Jak tylko dam rade ruszam i zrelacjonuje wrażenia..
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kanapy Zet Johny`ego - Motokanapy | Zet Johny | Motokanapy | 1060 | 23.04.2025 20:44 |
Wypełnienie kanapy | Wojak | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 2 | 19.03.2010 08:41 |