![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
ReGeNeRaToR
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Olsztyn
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 1 godz 58 min 34 s
|
![]() Cytat:
Nie wiem jak to mierzyłeś , ale widząc poprzednie twoje wypowiedzi wiem ,że nie wiesz jak działają niektóre podzespoły. Jak pomierzyłeś te niby zwarcie wszystkich przewodów ? Powiem tak , odłącz + od akumulatora i odepnij moduł , a gwarantuje ci że zwarcia znikną.Może nawet odpięcie samego aku starczy. Jak widzę osoby które rozbierają gaźnik i mówią tłok na przepustnice to nic dobrego to nie wróży.Nie wiem czego szukasz w tych gaźnikach może jakiego kamienia albo szerszenia w dyszy ? jak nie wiadomo czy przyczyna awarii leży po stronie prądów czy paliwa. Możliwości jak sam napisałeś jest wiele .Elektrykę łatwo sprawdzić mając oscyloskop 4-ro kanałowy , sam układ zapłonowy jest banalnie prosty.
![]() |
![]() |
#2 | |||
![]() Zarejestrowany: Feb 2009
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 0
|
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.tinyurl.pl?YX2p7Mta Jak w takim razie nazwiesz przepustnice w kanałach? Cytat:
![]() Wiesz, jak dostaję motocykl z serwisu, gdzie był na kompletnej usłudze gaźnikowej, tj. wyjęcie ich, wyczyszczenie, regulacja, synchronizacja, i słyszę, że wszystko jest ustawione i wyregulowane, i jest super, po czym odkrywam, że śruby są wykręcone 2,5 obr. a serwisówka mówi o 1 1/4 to lekko tracę wiarę w serwisy i szukam sam bo problem jak był tak jest. Sęk w tym, że najbardziej popularna serwisówka krążąca w sieci w pdf obejmuje modele NTV, nieco starsze i chyba nawet serwisy się na niej opierają nie zadając sobie trudu zakupienia wydania nowszego, rozszerzonego o mój konkretny model. Jak tylko znajdę serwis, który podejmie się znalezienia przyczyny a nie będzie mi robił po kolei pozycje ze swojego cennika kasując za wszystko bez pomyślunku, to natychmiast oddam tam motocykl. Na razie jednak staram się znaleźć sam przyczynę bo to moja pasja, a i tej kasy chciałbym trochę jednak wiecej wydać na paliwo a nie na kolejne usługi serwisowe nie przynoszące rezultatu.
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
DLACZEGO KIRGIZ SCHODZI Z KONIA? Czyli Leszcz Adventure Team w wielkiej wyprawie badawczej do Azji centralnej | czosnek | Trochę dalej | 230 | 08.11.2020 10:17 |
Dusi się przy nagłym dodaniu gazu | fraradek | Uklad paliwowy i wydechowy | 33 | 29.03.2012 21:14 |
Pilne, silnik dusi a jechac cza :) | Olek | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 17 | 25.09.2011 21:13 |