![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 5 dni 16 godz 33 min 46 s
|
![]()
Wszystkie styki u mnie zawsze zadbane. Za to wiązka do świateł pod izolacją zamiast miedzianego koloru zrobila się lekko szara
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Gdynia/Warszawa
Motocykl: RD04
Przebieg: 70000
![]() Online: 4 dni 13 godz 57 min 15 s
|
![]()
Wracam do tematu...Pacjent AT RD04 Przy średnich i wyższych obrotach ładowanie około 14,5V jak tylko coś włączę: światła, kierunki, światło stop itd to ładowanie idzie ponad 15V (im więcej rzeczy włączę tym ładowanie jest większe). Regulator nowy- sprawdzany i jest ok, alternator też ok, akumulator nowy, kostki czyste, przekaźnik rozrusznika podmieniałem i też było tak samo... Przy podłączeniu bezpośrednio przewodu od akumulatora do bezpieczników wszystko wraca do normy, ładowanie nawet przy dużym obciążeniu nie przekracza 14,5. Podmieniałem kabel który idzie od przekaźnika rozrusznika do stacyjki i dalej od stacyjki do bezpieczników ale nic się nie zmieniało też było ładowanie powyżej 15V. Macie jakieś pomysły
![]() ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wydolność alternatora/układu ładowania. | CzarnyEZG | Układ elektryczny i zapłonowy | 7 | 22.04.2014 20:37 |
gniazdko ładowania - z przekaźnikiem czy bez? | Evvil | Układ elektryczny i zapłonowy | 8 | 01.08.2013 00:44 |
napięcie międzyfazowe na regulatorze napiecia | Grucha | Układ elektryczny i zapłonowy | 12 | 21.06.2013 12:25 |
Zbyt Duże Zużycie Oleju | WiesiekM | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 51 | 26.07.2012 14:12 |
Znika napięcie w tripmasterze | ToSt | Układ elektryczny i zapłonowy | 5 | 18.06.2011 23:06 |