![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 10 godz 24 min 26 s
|
![]()
Bardzo dobre podsumowanie Adagia.
Dokładnie dwa tygodnie temu byłem w Thet co nie znaczy, że kogokolwiek będę namawiał. Przedrukowanie przez portal informacji o wydarzeniu z Czechami wymagało by jednak choć odrobiny rzetelności, weryfikacji danych i przynajmniej słowa objaśnienia w odniesieniu do obecnej sytuacji i pojawiających się pod tym info komentarzami z których większość dotyczy islamistów i nieodpowiedzialnych turystów udający się do Państw islamskich. Thet jak i cały górski region północnej Albanii /a szczególnie okręg Shkoder/ to akurat mniejszość chrześcijańska. Thet jest mniej więcej takim miastem jak podlaska wieś Nikiforowszczyzna a w tym samym mniej więcej czasie znaleziono ciało Polaka koło tankszteli pod Hanoverem i zatrzymano sprawcę zabójstwa dwóch naszych obywateli we Francji. Zdarzyło się ... ale mam nadzieję, że to jedynie pojedynczy, tragiczny epizod jaki równie dobrze mógł mieć miejsce na Lazurowym Wybrzeżu czy w Międzyzdrojach. Ostatnio edytowane przez Pawel_z_Jasla : 05.07.2015 o 10:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2013
Miasto: Rzeszów
Motocykl: CBR 600 F2, FZS 600, TDM 900, CBR 929, VFR 800Fi, RD04 '90, TT600R, DRZ 400
Przebieg: 65543
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 2 dni 10 godz 54 min 0
|
![]()
Wrzucilem tego linka , wiedzac ze jezdzi tam sporo 'naszych' na 2 czy 4 kolkach. Po prostu teraz w sezonie wieksza liczba turystow sprawia ,ze okazja czyni zlodzieja
![]() Ja dodam jednak od siebie. Znajac historie kradziezy pewnej Afryki z tego forum i biorac pod uwage, ze za tydzien bedziem hasac po Maramureszu ,bede mial oczy dookola otwarte i motki obleczone lancuchem ( nie powstrzyma to zlodziejaszka, ale moze zniecheci). Dodam ,ze nigdy tego robilem ,nawet nie pomyslalem jadac gdziekolwiek na moto. Te dwie wspomniane historie nie zrazily mnie ani troche, by omijac tak ciekawe miejsca, jakimi sa Albania czy Rumunia!
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
sycylia-albania | anax | Umawianie i propozycje wyjazdów | 0 | 20.05.2014 16:56 |
24.07-06.08.2010 Albania | Matek | Umawianie i propozycje wyjazdów | 4 | 23.07.2010 04:30 |
Albania 1.05-8.05.2010 | joker | Umawianie i propozycje wyjazdów | 4 | 17.04.2010 07:50 |