Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Układ elektryczny i zapłonowy

Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 27.01.2009, 15:13   #19
bartol
...już nie taki świeży

bartol's Avatar

Miasto: Pawłowice - okolice
Motocykl: 1090R; 350EXC; 690R;
bartol jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 16 godz 9 min 45 s
Domyślnie

...schemacik + projekcik = próbna wersja płytki nr 2 by R2D2 Jestem w stanie się poświęcić na testowanie .

Hmm... tak czytając R2D2 i klanola, zaczynam brać pod uwagę, że przyczyną braku pompienia może być sama pompa.
Poprawcie mnie jak cos popierdziele. Pompa działa tak: podajemy napięcie na pompe -> działa elektromagnes, membrana sie przesuwa -> rozwierają się styki pompy -> membrana wraca nazad -> zwierają sie styki pompy, membrana się przesuwa... i tak wkółko zapierdzela, dopóki podane jest napiecie na pompe. Tak jest?
Jeżeli tak, to wniosek, że z tego tzw. przekaźnika , jest podane napięcie na pompe na jakiś okres czasu. A czas podawania napięcia, albo inaczej - przerwy w podawaniu napięcia są uzależnione od impulsów z CDI. Jak tak, to R2D2 ma chyba racje, że to ciulstwo zlicza te impulsy, a ja chyba jednak mam zdupconą pompe i troche niepotrzebnie siałem ferment.
Musze jeszcze co nieco sprawdzić i dzisiaj będzie diagnoza.
bartol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania