![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Konsekwencje jazdy po lesie poniosłem stając kilka razy przed sądem. Potraktowałem to jako koszty związane z moim hobby i nie mam do nikogo z tego powodu pretensji , bo jeżdżąc po krzaczorach świadomie łamałem przepisy ! Niczego nie zniszczyłem i nie zdemolowałem przez 10 lat jazdy w przeciwieństwie do tych co stawiają tablice i jak im braknie na wódę to postanowią kogoś łupnąć !
Kończąc to sranie po igalakch , zapytam : - czy za pensje pracownika lp mając na utrzymaniu dwójkę dzieciaków i kobietę , można kupić nowego land cruisera V8 i wybudować dom 320 metrów kwadratowych ? 2900 zł miesięcznie starcza na to ? Bez odbioru .
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Motocykl: nie mam
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 13 godz 39 min 49 s
|
![]()
Czyli przez pryzmat kilku negatywnych osób oceniasz całość? Na to wychodzi.
A dlaczego dla równowagi nie oceniasz wg tych pozytywnych? Za nudni ? Taki przykład który podałeś występuje na każdej działalności, zaczynając od księdza, poprzez "robotnika" który jest na "kuroniu" a jeździ maserati po polityka tego kraju. Więc wszyscy? Więc dlaczego nie ja czy Ty? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 3 min 8 s
|
![]()
Prędzej dodrukują obligacji niż sprzedadzą Lasy Państwowe. Tyle tysięcy urzędników jak by przyjechało na protesty to by każdy Urząd Uległ
![]()
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Dostaje się trochę w tym wątku "Lasom i Lesnikom" , żeby nie było - nie jestem pracownikiem LP ale:
- z jakiego materiału jest wykonana więźba naszych domów ? ( czy wiecie ile rośnie dzrzewo ktorego się do tego używa ? Odp. Sensowne musi mieć 25 lat + , to jest min dwie generacje lesnikow zwanych takze pijakami i zlodziejami dbalo o drzewostan aby w koncu bylo co ciąć lub jak kto woli szabrowac. Oczywiście nie mam złudzeń że są nieprawidłowości , korupcja , pijanstwo tak samo jak w sadownictwie , medycynie i...... i nie dotyczy to tylko naszego kraju na tzw. zachodzie też nie jest tak różowo. ) - jesli na terenie LP np. poczas zrywki dochodzi do wypadku , powiedzmy uszkodzenia mienia to wtedy poszkodowany uzywa wszelkich sposobów by wydoic te krowe (LP) na maxa , uzywajac bez zadnych skrupułów w/w argumentów , to jedna z przyczyn zakazów -Lasy Panstwowe to przedsiębiorstwo to fakt . Pomijam samą "wierchuszke" bo to inny swiat + polityka niestety ale większość lesniczych to ludzie bardzo dobrze wykształceni o duzej specjalistycznej wiedzy , wielu z nich to milosnicy przyrody ktorzy naprawdę dbaja o dobro lasow . I robią to od pokoleń dobrze pewnie nie bezbłędnie ale naprawdę dobrze. Gospodarka lesna na tle ościennych krajów nie wyglada wcale tak zle wiec może nie srajmy we wlasne gniazdo bez wyraznej potrzeby. Sklecilem tego posta na telefonie (nie widząc całości) i pod wplywem niezdrowych emocji mam nadzieję że będzie zrozumialy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Prawo a jazda po lesie. | Elwood | Kwestie różne, ale podróżne. | 109 | 17.05.2013 09:41 |
Motorkowa zielen czyli w lesie i w trawie.. | puszek | Polska | 6 | 19.03.2012 23:00 |