|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2011
Miasto: ERA
![]() Online: 6 miesiące 3 tygodni 5 dni 21 godz 49 min 39 s
|
![]()
Mam c3 i jestem zadowolony. Wygodny, cichy, wadą jest blenda pokryta jakimś syfem przeciwko parowaniu. Przez to łapie kurz jak wściekła i przy wycieraniu b. się rysuje. Po 1 sezonie muszę kupić nową. W c3 pro podobno już to poprawili.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Dzięki za opinię. Też chodzi mi po głowie C3, bo można go kupić za 1850zł.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
droga jest celem
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Wrocław
Motocykl: RD07, LC8
Przebieg: X70.000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 18 godz 34 min 0
|
![]() Cytat:
![]() Też byłem zachwycony na początku... Mam C3 pro i chętnie zamienię na Shoei'a . W swoim przelatałem dwa sezony, to kilka z atrakcji, które towarzyszą używaniu tego sprzętu: -szybka sama zamyka się przy rozpędzaniu -cieknie podczas jazdy w deszczu -nie jest cichy -jest kiepsko spasowany i po roku zaczął trzeszczeć i skrzypieć -blenda nadal się rysuje, podobnie jak w C3 (bez 'pro') -pinlok nadaje się do wymiany po paru przetarciach! -i jest w chooj za drogi w stosunku do jakości (a właściwie jej braku)
RideNow! Ostatnio edytowane przez bliźniak : 07.03.2014 o 11:08 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Wegrzyn
miałem Ci odpisać ale widzę, że sam sobie odpowiedziałeś. Będziesz Pan zadowolony. Jeżdże w starym C1 i też pomału przymierzam się do zmiany. Myślałem o C3 ale obejrzałem go w Lousie i niestety potwierdza się, to co użytkownicy pisali na innych forach - niska jakość wykonania. Obok stał Shoei Neotec, który wygladał o niebo lepiej. Podobno Schuberth jedzie na opinii jaką zbudowały mu poprzednie kaski: C1 i C2 i chyba nie zauważył, że konkurencja nadrobiła jeżeli chodzi o pasowanie, funkcjonowanie mechanizmu. Jedyne czego mi brakuje w Neotecu to ta wyściółka przy zapięciu, żeby nie smyrało po podbródku - Schuberth ma to już od dawna. Ból tylko, ze Shoei Neotec nie idzie dostać w jakiś promocjach czy obniżkach tak jak C3. Życzę miłego użytkowania i opisz proszę wrażenia z jazdy w tym kasku. Ostatnio edytowane przez Navaja : 07.03.2014 o 11:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Navaja dobrze szukaj bo idzie kupić taniej niż C3
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Wegrzyn daj na
![]() Z góry dzięki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Mam przerąbane :)
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: WTA
Motocykl: RD07a
Przebieg: stoi
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 16 godz 13 min 57 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Wrocław
Motocykl: RD07a
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 9 godz 20 min 58 s
|
![]()
Miałem ten sam dylemat rok temu, i po przemacaniu obydwu wziełem Szoja. W Schubercie odstraszyła mnie jakość wykonania, w szczegóności tych wszystkich plasticzków do zamykania wlotów, otwierania blendy itp. Plastik z którego to wykonano przypomina ten z zabawek ze straganu. I chyba miałem racje bo słyszałem już o 2 przypadkach reklamowania C3 ze względu na problemy z tymi pierdołami. A do reszty rozczuliła mnie w shoju naklejka z nazwiskiem Japońca którego małe żółte rączki składały moja skorupe (jest w każdym kasku)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |