![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Motocykl: na razie CB500
![]() Online: 5 dni 22 godz 52 min 49 s
|
![]()
Dzięki. To już jestem prawie w domu
![]() Teraz jeszcze z Peshkopi w stronę Tirany jakoś się dostać. Opcje dwie - SH36, 37 i 38 przez Burrel i Kruje - o SH36 takie coś znalazłem: SH36 jest czasami dość wymagająca dla ciężkich motocykli, bo sypki kamień i koleiny jak na złość na stromych nawrotach, ale bez napinki, widoki piękne. I trochę słabo w naszym przypadku to wygląda. Druga opcja to południem SH6 i SH61 przez Maqellare, Pelathi i Zall Bastar. Jak to SH6 i SH61 wygląda?
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Od drodze SH 36 przeczytaj sobie w wątku Jagny o Górach Przeklętych.
My lecimy na 1150 GS i ja tam się bym nie na nich pchał, tym bardziej na CB 500 z plecaczkiem. Poszukaj postów o Albanii, jest kilka zdjęc tej trasy i widać na jakich motongach chłopaki tam jeżdżą. Jak do Tirany na szosowych gumach to: 1. albo SH 6 do Burres i potem SH38 - napisałem jesienią, że robią od Burres do przełęczy asfalt to pewnie już są na finiszu. Nawet jak nie ma zrobionego odcinka od przełęczy do Kruje to tam wg moich wiadomości był przyzwoity szuter. 2. albo SH 31 na sam dół do Librazahd - cały czas nówka asfalt, podobno ładna trasa w górach i potem SH 3 do Tirany Może sie wypowiedzą jeszcze koledzy, którzy byli w tych okolicach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() |
![]() Cytat:
Wyasfaltowana jest w całości droga SH 31 od Kukes do Peshkopi. Tak jak pisał Sowizdrzał, jest to ten odcinek po wschodniej stronie rzeki, przez Bushtrica i Sllova. Od Peshkopi do Shupenze droga jest w złym stanie. Dalej kolo pojechał na Burrel ale doczytałem w innym miejscu, że na odcinku Shupenze-Librazahd jest położony asfalt tylko na pierwszych 13 kilometrach. Mi to pasuje ale coppi nie będzie zadowolony. Jak znam życie to miejscu będzie jeszcze co innego. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Jechał osobówką i do tego miał pewnie wbite w pamięć, że tam powinien być nówka gładki asfalt tak więc myślę, że jest tam normalna, dziurawa asfaltówka albo szuter w stanie w jakim go eksplorował Swizdrzał w 2011 roku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
albania po taniości... | astronom | Umawianie i propozycje wyjazdów | 5 | 11.08.2012 22:30 |
24.07-06.08.2010 Albania | Matek | Umawianie i propozycje wyjazdów | 4 | 23.07.2010 04:30 |
Albania 1.05-8.05.2010 | joker | Umawianie i propozycje wyjazdów | 4 | 17.04.2010 07:50 |