![]() |
#14 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2012
Miasto: Kraków
![]() Online: 2 dni 15 godz 9 min 3 s
|
![]()
No to cd:
Wbrew rekomendacjom wypożyczalni wybrałam stary trakt z północy na południe - Ho Chi Min trail. To system dróg, którego używano w czasie wojny wietnamskiej do transportu ludzi i zaopatrzenia. Trakt z płyt prowadził przez park narodowy: góry porośnięte dżunglą poprzecinaną strumieniami, wodospadami, jeziorkami. Prosto i zakręty i żywego ducha wokół. Malowniczo... ![]() ![]() ![]() ![]() Pierwszy dłuższy przystanek zrobiłam w Dong Hoi - niewielkim miasteczku nad rzeką i morzem. Przyjemnie... pełno tu willi w stylu francuskim kolonialnym, palmy, stateczki i brak turystów.... ![]() Zostałam chwilę dłużej, bo Dong Hoi okazało się doskonałą bazą wypadową do parku narodowego Phong Nha-Ke Bang. A w Parku - ładniejsze, drogi, las tropikalny, sawanna.... ![]() ![]() ![]() i jedne z najstarszych w Azji formacji krasowych. Ogromne jaskinie pełne stalaktytów, stalagmitów, stalagnatów - prawdziwy raj dla speleologa. Paradise Cave poniżej miało 600 m długości, a jest to jedna z mniejszych jaskiń w tym regionie. ![]() ![]() No i jako że nad morzem - kalmary nie do przecenienia ![]() ![]() Było też trochę leśnego offa, w scenerii bardzo podobnej do naszej ![]() ![]() ![]() Oraz wizyta na zwykłym miejskim targu: ![]() Niemal wszyscy sprzedawcy mają mikrofony -na zmianę tak by nie zagłuszać się wzajemnie prezentują swoje "number one" towary ![]() ![]() I zajączki też były cudne ![]() ![]() cdn... Pozdrawiam ![]() Hanka _______________________________________ Powiada się, że rzeczy zmieniają się z czasem. Prawda jest taka, że to my musimy je zmienić. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Południe | ramoneza | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 110 | 04.10.2013 19:58 |
Wietnam | Ronin | Przygotowania do wyjazdów | 7 | 16.06.2011 15:52 |
trail wing co to za gumy ??? | Maciej | Hamulce, kola, opony | 5 | 27.02.2009 15:28 |