Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Ciuch Afrykańczyka

Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 26.09.2012, 10:23   #7
majki

majki's Avatar

Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
majki jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 8 min 6 s
Domyślnie

No i mnie naszło żeby sobie kupić porządniejszą kurtkę (od 2 lat się zabieram za temat).
Wymagania:
- duuuużo wentylacji
- możliwie jasna, ew kolorowa (czerwona, granatowa, khaki, szara, srebrna...)
- wypinana membrana
- jakieś kieszonki w większej ilości
- dobre protektory, mile widziane zewnętrzne wzmocnienia w newralgicznych miejscach
- cena do ok.1kpln

No i jak zwykle jest problem, mam 195cm i ok. 87kg, więc dłuuugo i szczupło. I tu jest problem, na klatę L-XL, ale rękawy XXXXL...przydała by się XXLka w wersji slim fit. Generalnie będę jej używał w chłodniejsze okresy, ale ja jestem chłodno lubny i chciałbym mieć szansę wziąć ją na jakiś wyjazd zagramaniczny, nie zależnie od pogody. Na Gore mi nie zależy, wolę mieć kondoma na zewnątrz niż się gotować w korku.
Mierzyłem: Helda (krótko), RST Adventure (b. krótko, ale kurtka zajefajna ), Buse (krótko), Macna (GEO XL prawie dobrze, ale parę cm w rękawie by się przydało, w klacie ok), Wintex (krótko), Scott (kurtała X-one jest idealna, ale już zwykłe motocyklowe są krótkie), Rukka (krótko, ale jest opcja odpłatnego przedłużenia ). Do sprawdzenia zostały jeszcze Hein Gericke (np. nowe modele Tuarega), może Modeka i STR/Halvarsson.

Ktoś z długich coś podpowie (Mat, wiem, ciuchy BeMWe... ). A i proszę bez określeń, że tak to tylko w erze, ktoś musi robić coś sensownego, dłuższego niż przeciętna...

Ostatnio edytowane przez majki : 26.09.2012 o 10:38
majki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania