Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Kaski

Kaski kaski, gogle, itp.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 06.10.2011, 10:30   #15
Jabar

Miasto: warszawa
Motocykl: Trampek xl700
Przebieg: 002500
Galeria: Zdjęcia
Jabar jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 dni 6 godz 53 min 43 s
Domyślnie

Mam DS'a i po kolei:
1. czy Shoei ma rozmiarówkę zaniżoną - w wiekszosci kaskow uzywalem rozmairu L (np. w typowo samochodowych kaskach Sparco czy Momo ew. OMP) tutaj używam M i jest tak jak ma byc - wchodzi ciezko ale jak juz sie wlozy to nic nie uwiera i nie przeszkadza.
2. czy przy bańce 60-61 cm. czyli rozmiarówce xl zakładając Shoeia pożegnam się z uszami . Moja banka ma jakies 58-9 i w M jest w sam raz - z uszami brak problemu - najlatwiej gdy ma sie na lbie kominiarke - nie podwijaja sie "sluchy"
3. czy ten cały pinlock nie wkur... kierownika i co to właściwie jest - Antifog jest fajny - ale nieco ogranicza pole widzenia - zwlaszcza jak chce sie jechac z uchlona szyba (jest waski.
4. czy zapiecie DD jest mocno w tym przypadku upierdliwe /miałem takie kiedyś w Suommy i czasem krew mnie zalewała/ - To zapiecie jest zajebiste - raz zapinasz a potem tylko zaciskasz i luzujesz bez motania
5. co najbardziej w tym kasku /pomijajac cenę/ "boli" - jak pisali poprzednicy - daszek ktory nic nie daje (znaczy zwieksza opory powietrza i halas - bo przed sloncem chroni tylko przez 15 minut dziennie - bo tylko wtedy kat padania promieni sie lapie na ten "daszek". Ponadto srubki sie luzuja (jedna zgubilem) od daszku.
z zalet - super wygodny i dosc lekki, ponadto kapitalnie wykonany i bezpieczny (wg testow) ponadto ma calkowicie wyciagane wnetrze wiec mozna je prac, do tego mozna dokupic wysciolki w roznych rozmiarach dostosowujac do makowki innej niz mial na mysli skosnooki producent

Zasady Postowania