|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: SH 150, Dominator 250
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 22 godz 52 min 45 s
|
![]()
Szukałam sobie właśnie serwisu dla mojego Schuberta C3 a tu proszę....
Kilka słów w takim razie ode mnie na temat tego drogiego kasku... Otóż, nie wiem jak te Helmuty to wyliczyły, wymodelowały i uformowały ale mój Schubert ma kilka wad, które mogą również wynikać z braku przewiskania przez użytkownika instrukcji obsługi.... Pierwsze co zauważyłam w nim... to małą muszkę, która ulokowała się pomiędzy pin lokiem a szybą... łaziła i wkurwiała więc ją zgniotłam - niestety na poziomie wzroku, wiec oczy wciąż leciały w ten jeden rozgnieciony punkt... fe... szyba zdemontowana, pin lok wyjęty i umyty a następnie dociśnięty przez fachowców z tego oczywiście forum ![]() ![]() Kolejne co zauważyłam to nieszczelność na uszczelkach szyby... jak tylko mocno leje, to do kasku też mi się dziwnie wlewa, normalnie miałam mokro od środka - uszczelek jeszcze nie poprawiłam... ale mam zamiar zareklamować... Następny cód to podczas jazdy w bardzo dużym deszczu tegorocznego weekendu majowego... mój wspaniały mercedes wśród kasków naciągnął mi tyle wody do środka od dołu, że głowę miałam mokrą do połowy jak go zdjęłam w domu po tych 300 km w deszczu - było mi przez to zimno i mało komfortowo... Jeśli wydaje Wam się, że kask jest głośny to spóbujcie docisnąć mocniej szybę - wymaga to "trochę siły" ale wtedy kask robi się szczelniejszy i mniej w nim hałasuje... Generalnie, zapięcie, blenda, mechanizmy szczęki chodzą bardzo lekko i nawet lubię tego mojego "mercedesa" ale jak na tyle wad ile u niego znalazłam faktycznie cenę ma zaporową... Poza tym faktycznie jest lekki, fantastycznie wykończony, nie skrzypi, ma bardzo dużą i dobrą widoczność i niezłą wentylację... nawet jak jest szczelnie zamknięty na wentylacjach to czuć w nim zawirowania powietrza - taka jest ponoć jego konstrukcja... Mam go oddać do reklamacji, jednak ta trwa jakieś 2-3 tygodnie, zatem muszę przeznaczyć na to okres zimowy bo szkoda mi marnować sezonu... kiepsko u nich z serwisem a to jest przykre... Pozdrawiam, Maćka