![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
czyli to.
The eSystem differs from the existing Scottoiler vSystem & Mark7 Touring kit by utilising an electromagnetic piston pump to deliver oil. No to chyba prawie wszystko sobie wyjasnilismy? Laikowi prosze wyjasnic czym sie rozni zawor elektomagentyczny (to masz w Motoilerze?) od elektromagnetycznej pompy tłoczkowej? Jedno tylko otwiera a drugie tylko pcha?
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
|
![]()
Zawór otwiera się na zadany czas i olej zaczyna spływać pod wpływem grawitacji. Chyba jasne jest, że ilość wypływu zależeć będzie od gęstośći a więc temperatury.
Pompa podaje określoną objętość. Przy tłoczkowej będzie to objętość cylinderka przy jednym ruchu tłoka, niezależnie od temperatury. Objętość cylinderka przecież się nie zmienia. Jeśli pompa jest dość "silna" to wypcha nawet gęsty olej.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
TomTom Rider..chyba stary soft? | Fausto | Zastosowanie praktyczne | 1 | 29.07.2013 15:06 |
Afra kopci na czarno jak stary parowóz:( | majo | Uklad paliwowy i wydechowy | 5 | 14.07.2008 12:12 |