|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 8 godz 46 min 44 s
|
![]()
nikt nie bedzie narzekal pod warunkiem, ze wszyscy towarzysze podrozy posiadaja rownie duze banki, w innym przypadku i tak trzeba bedzie zjezdzac na stacje... w obecnej chwili uwazam ze zbiornik w ADV jest za duzy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2014
Miasto: Myślenice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 23 godz 27 min 4 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 57 min 25 s
|
![]() Cytat:
w 1100GS miał optymalny... Ostatnio edytowane przez mdxmd : 31.03.2016 o 12:40 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 2 dni 19 godz 12 min 58 s
|
![]() Cytat:
Mam w LC8 baniaki 40l. Nie wybieram się nigdzie dalej (przynajmniej na razie), nie tankuję po prostu do pełna. Jeżeli kiedyś będę miał taką potrzebę to będzie jak znalazł.
![]() |
![]() |
#5 |
Miasto: Sexu i biznesu
Motocykl: CRF1000, R80G/S PD, DR650SE
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 3 godz 3 min 52 s
|
![]()
Ja uwazam, ze zbiornik w nowej AT jest optymalny.
Na pewno beda akcesoryjne zbiorniki. Poza tym mozna zawsze przytroczyc banke lub butelki z paliwem w czarnej d... Wiekszy zbiornik ma tez wiele wad. Motocykl jest bardzo szeroki i ciezszy. Juz w LC8 czulem roznice z pelnym bakiem vs polowa czy pusty. hmmm... na gume nie chcial stawac poprostu. Wersja AT ADV raczej nie wyjdzie, ale chetnie sie rozczaruje jak sie myle. Nie podejzewam, ze Honda bedzie chciala adresowac problem 1-3% uzytkownikow. To pewnie bedzie pole do popisu firm akcesoryjnych. Mala Tenresa ma wiekszy zbiornik i duzy zasieg... jak sie jedzie wolno i wiatr w ogon. Jak sie grzeje 120-140km/h to niestety spala duzo. Pewnie na przelocie autostrada gdzie AT spali 5L, Tenerka zjara 8L, a przetaczanie gdzie Teresa spali 3.5, AT spali 4.5 (to moje dywagacje). Nam w Namibii na przelotach wystarczylo paliwa na 250km, a na bezdrozach z bardzo uwazna jazda ponad 500km. Spalanie oscylowalo miedzy 3.5 a 8.5L... ponizej zdjecia z momentow jak pali pewnie z 20L i daje banana na mordzie.
![]() |
#6 | |
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2014
Miasto: Warszawa
Motocykl: XT660Z, HSQ701
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 22 min 18 s
|
![]()
Gdyby zmiana bańki w nowej AT była tak prosta jak zmiana konfiguracji LC4 adv na normalne enduro z 18 litrowym bakiem, to byłoby pięknie...
![]() |
#8 |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 2 tygodni 5 godz 1 min 0
|
![]() ![]() Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Zgierz
Przebieg: duży :)
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 1 dzień 6 godz 45 min 51 s
|
![]() Cytat:
Jadąc z Beynau KZ) do Nukusu (UZ) pierwszą możliwość zatankowania czegoś benzyno podobnego ( jak Uzbecy określali gazolia) z baniek mieliśmy w Nukusie. C.a. 700 km.
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Miasto: podwrocławskie zadupie
Motocykl: '12 LC4 690 Enduro R
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 21 godz 32 min 45 s
|
![]()
Zaryzykuję stwierdzenie, że gdyby motocykle w wersji ADV z większą bańką zachwycały tylko 1-3% potencjalnych klientów, takie maszyny jak GS1150/1200/1200LC w wersji Adventure (czyli właśnie z cysterną między kolanami) nie miałyby po prostu wzięcia.. A jest zupełnie odwrotnie o czym świadczą przytaczane niedawno na tym Forum słupki sprzedażowe nowych maszyn.
Ja nie mówię, żeby nową, smukłą i zgrabną nową AT objuczać od razu 40 litrami wachy, bo faktycznie nie będzie to już ten sam motocykl. Jednak dodatkowe 4-5 litrów paliwa w nieco większym zbiorniku nie zrobiłoby z niej ociężałego optycznie dromadera. Gdyby jeszcze rybie głowy poszły w takie rozwiązanie, jakie stosuje w swoich Adwenczerach KTM (czyli szerszy zbiornik, który robi za osłonę chłodnicy i gmole jednocześnie), to być może wersja AT ADV byłaby zbawieniem dla tych, którzy płaczą czy będą płakać nad owiewkami po każdej glebie.... Takie tam luźne dywagacje.. |
![]() |
![]() |