Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Inne - dyskusja ogólna

Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 15.10.2024, 23:37   #10
kristoch

kristoch's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Wrocław
Motocykl: *
kristoch jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 dni 17 godz 53 min 8 s
Domyślnie

Cześć!
Po dłuższej przerwie zajrzałem na FAT, bo - przyznam szczerze - liczyłem na skarbnicę doświadczeń dot. 450MT.
A tu zonk - dalej najwięcej do powiedzenia ma wątek o tym dokąd to nie wjadą stare afryki… ale ja nie o tym.
Obejrzałem motorek i wygląda (i wszystkie bez wyjątku jutuby mówią) na święty Graal Szwenduro. Cena jak za crf300L i wszystko lepsze z wyjątkiem pochodzenia (choć to też wschód).
Jedyne co mnie powstrzymuje to solenna obietnica jaką złożyłem sam sobie, że już nigdy nie kupię pojazdu bez jazdy próbnej.
Z drugiej strony nie zdziwiłbym się gdyby wkrótce cena wzrosła (popyt albo cła jak na EV z Chin). Do wiosny czekać?

To co mnie jednak najbardziej zastanawia to jak to się dzieje, że popyt w PL niby duży, dealer twierdzi, że trzeba się zapisywać, jazd próbnych brak, są jutuby chłopaków w PL o tym sprzęcie, a:
Na FAT jedynie kilka stron dywagacji o masie w papierach? Nikt nie jeździł? Nikt nie dosiadł?
WTF?
Toż to źle wróży motorkowi. Albo FAT. Pierwsze byłoby bolesne, gdybym kupił. Drugie tak czy siak. No nic - dam znać jak sam sprawdzę.

Tymczasem imho najbardziej wartościowe komentarze o tej kategorii (i 450mt) jakie napotkałem:
https://youtu.be/hyRt8FUY4Do?si=FjJ3H2JskzvEInGk
https://youtu.be/uwX8qYoQorI?si=2c7-XbHeg3t0iWqt
kristoch jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania