Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Dzisiaj, 10:06   #66
El Czariusz

El Czariusz's Avatar

Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
El Czariusz jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 6 godz 40 min 23 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Bohun Zobacz post
Z przelotu na południe wynika, że najwięcej na oko oceniając szemranych typów gnieździ się przy granicy z UE. Dla przykładu Serbia-Węgry...

Czy praktykujecie jazdę nocą (przelot) i ewentualne kimanie w pojeździe 2-3h i jazda dalej? Lepiej oddalić się od autostrady unikając MOP-ów do tego celu i znaleźć jakąś opcje na pakr4night na przykład?
...
W zeszłym roku zjechałem w Serbii z autobany, by kimnąć się gdzieś "na mieście" w aucie z dala od szumu tejże. Nie pamiętam dokładnie gdzie ale na pewno między Jagodiną a Rażanjem.
Zjechałem do miasta i w cichej uliczce, koło jakiegoś warsztatu samochodowego (między zabudowaniami) około 1-wszej w nocy chcieliśmy się ze Strażnikiem Domowym kimnąć choć trochę na fotelach (Scudo 2).
Uchyliłem sobie drzwi, a że mysz pod miotłą jest mniej czujna niż ja, to reagowałem na to, co dzieje wokoło.
A zaczęło się "dziać" ciekawie. Najpierw na prostopadłej przejechało auto i... się cofnęło. Potem pojawiło się kilku gości. Następnie te samo auto przejechało koło nas, robiąc rundę po kwadracie. Przy następnej rundzie już powoli. Kolejnej nie było. Spokojnie zamknąłem drzwi, odpaliłem auto i tą prostopadłą wyjechałem na główną. Na prostopadłej było już kilku dżentelmenów "na coś" gotowych.

Tętno mi nie skoczyło, naszła jednak dziwna refleksja... Coś się w tej Serbii zmieniło. I to na wielu poziomach. Zjechałem Serbię konkretnie w ostatnich 12-stu latach i to nie jest już Serbia moich marzeń.
fakt, że sytuacja dość szczególna. Mogłem stanąć przy jakiejś stacji paliw ale chciałem trochę "cienia" a nie parkować pod lampą.
Prawda jest taka, że gaz pieprzowy od tego roku będę miał zawsze pod ręką błąkając się po tej czy tamtej Europie.