![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: wilidż Opole
Motocykl: CRF 1100
Przebieg: 0 kkm
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]()
U mnie tak się działo jak jeden kabelek strzelił przy konektorku w kostce przekaźnika. Raz pompa działała, a raz nie. Trzy dni dochodziłem o co kaman.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2013
Motocykl: RD03
![]() Online: 15 godz 13 min 33 s
|
![]()
Witam,
Z tego co już mi wiadomo, to zwykły przekaźnik samochodowy wstawiany zgodnie z rysunkami słuzy do odciążenia styków reparaturki w pompie. ALe nadal musi działać ten Hondowski przekaźnik pod owiewką. Mój problem polega na tym, że ten przekaźnik mam spalony (375zł w serwisie) czyli na nic mi się to zda. Czy jest możliwość obejścia przekźnika pod owiewką? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Oczywiście , że tak. Problem jest tylko taki, że stracisz zabezpieczenie na wypadek wywrotki, przy niepracującym silniku z włączonym zapłonem. Ten aspekt musisz sam ocenić i podjąć decyzję
![]()
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2013
![]() Online: 15 godz 13 min 33 s
|
![]()
OK ale kto mi pokaże jak obejść ten przekaźnik bo wszystkie schematy i fotografie pokazują jak podpiąć samochodowy przekaźnik przed pompą. Pozdr
Ostatnio edytowane przez jurczak : 22.02.2013 o 18:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Miasto: Gorzów Wlkp.
Motocykl: RD04
![]() Online: 22 godz 5 min 24 s
|
![]()
MaRP mógłbyś przybliżyć mi dwie rzeczy odnośnie zdjęcia 4 i 5. W jakim celu na zdjęciu 4 wykonałeś dwa cięcia na zielonym przewodzie, i analogicznie na czarno-niebieskim. Czy to ma jakiś cel czy po prostu pierwsze cięcie było błędne. Co do zdjęcia 5 to czy od pompy wyprowadziłeś dodatkowe przewody ( plusowy i masowy) z dodatkową kostką, bo zauważyłem, że z pompy i z kostki wychodzi czerwony przewód, chyba że to tylko czerwona koszulka termokurczlia :P Ogólnie przeróbka wydaje się być prosta do wykonania. Jeśli zadaje głupie pytania to wybaczcie ale wolę się upewnić o co kaman :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() Na zdjeciu 4 przedluzalem przewody, tylko tyle. Zdjecie 5, tu widac dwie pary przewodow; jedna para to zasilanie pompy (ta para w czerwonej koszulce i tam widac czerwony przewod, wchodza przez oryginalne wejscie do dekla); druga para jest dodatkowa i steruje przez przekaznik stykami pompy.
![]() |
![]() |
#7 |
Miasto: Poznań
![]() Online: 30 min 17 s
|
![]()
Odgrzewanie kotleta, ale dziękuję za manual. Przy okazji wymiany stycznika zamontowałem wg opisu przekaźnik. Stuka co prawda jak dzięcioł, ale najważniejsze, że działa! Pacjent Deauville 650
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Czy w Deauville masz problem z napełnianiem gaźniorów po długim postoju?
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Bialystok I Akalice
Motocykl: AT RD07a; XR600R
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 14 godz 49 min 2 s
|
![]()
z góry przepraszam za pytanie, ale jestem w tej kwestii lajkonikiem. Po zamontowaniu przekaźnika nie martwię się o styki pompy tylko wożę ze sobą zapasowy przekaźnik?
A jak się spali przekaźnik a nie mam zapasowego to mostkuję kabelki z przekaźnika i działa stycznik w pompie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Bialystok I Akalice
Motocykl: AT RD07a; XR600R
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 14 godz 49 min 2 s
|
![]()
Hej, zna ktoś odpowiedź na powyższe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
pompa przekaźnik |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Schemat podłączeń przekaźnika pompy | Kazmir | Układ elektryczny i zapłonowy | 19 | 16.06.2017 20:23 |
Elektronika przekaznika.... | Scorpi | Układ elektryczny i zapłonowy | 5 | 31.03.2014 21:17 |
Przeróbka pompy paliwa bez przekaźnika, 2 elementy, działa :) | pekos1988 | Uklad paliwowy i wydechowy | 23 | 19.03.2013 21:26 |
Podłączenie przekaźnika świateł dla dwóch reflektorów | Stolek | Układ elektryczny i zapłonowy | 34 | 09.12.2011 12:36 |