![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Wrócili my wczoraj na wieczór. W podziękowaniu wrzucę kilka zdjęć - było mega intensywnie i bardzo pozytywnie
![]() Wrocław to ciekawe miasto gdzie jak się jedzie samochodem to z każdej strony może Cię zaatakować tramwaj. Poza tym, tak w ogóle, tramwaje jeżdżą po drogach, autobusy po torach... ![]() ![]() BTW - może mieszkaliśmy w jakiejś trudnej okolicy (ul. Stawowa) ale zagęszczenie konsumentów trunków budżetowych i czego tam jeszcze wydawało się bardzo znaczne ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 52 min 29 s
|
![]()
Jako wroclawiak lub wroclawianin bardzo chetnie skorzystam z waszych podpowiedzi . Od lat juz tam nie mieszkam choc vywam ale miasto sie zmienia i warto wiedziec gdzie cos zjesc i co zobaczyc. Dzieki za podpowiedzi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Elo,
bardzo pomogliście więc należą się dwa słowa i pięć zdjęć z tej wyprawy: Zajechaliśmy w niedzielę po południu tak wcześnie dość - i w miasto po zakwaterowaniu. ![]() Wujek matjas powiedział - Wrocław od wody to jest sztos, zatem decyzja była szybka. I się nie zawiedliśmy, bajka. ![]() ![]() ![]() ![]() Dzień kolejny - poniedziałek: Tu kolesie którzy znaleźli kiosk matjasa, wykupili chyba kilka wagonów "popularnych" sądząc po non stop uśmiechniętych minach i zachowaniu :-) ![]() Afrykarium - rodzice mieli nie mniejsze wrażenia od młodego! ![]() ![]() ![]() Wrażenia mega, trzeba zobaczyć! Dwa razy obeszliśmy. Uwaga - pluszaki ośmiornic i węży są tam arcyhorrendalnie drogie... Nie pytajcie skąd wiem. Druga uwaga - wujek matjas mówił: bary, knajpy w Zoo FUJ! Potwierdzam, kawa była ok, niestety zjedliśmy bo lał deszcz przez 2 godziny i to była porażka. Jedyna na wyjeździe. Dalej ulubieńcy żony: ![]() Zoo jest ogromne i bardzo ciekawe - mam porównanie z Warszawskim, to w Breslau podobało mi się dużo bardziej. A, i wujek matjas miał rację, byliśmy tam o 9.30 i obraz tego co było koło 13 nas przeraził mimo niepogody i poniedziałku. Wbijać tam zaraz po otwarciu. Hala była zamknięta, ale obeszliśmy i robi wrażenie. Podobnie jak kolumny i trafiliśmy na pokaz fontanny - warto! ![]() ![]() Zoo, hala stulecia, fontanna - Tak, zdecydowanie Tak. Na wieczór miałem jeszcaze pomysł z wjechaniem na sky tower ale nie było biletów. W zamian, była wystawa pająków, hehhe. Zrobiliśmy zakład i przegrałem - żona wzięła na ręce ptasznika. Później syn a mi już nie wypadało się nie odważyć :-) ![]() ![]() CDN.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Dzień kolejny - wtorek:
KRASNALE. Kupiliśmy mapkę z naklejkami - trasa na 60 krasnali ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ta restauracja Konspira była jeszcze zamknięta ale trafiliśmy do: ![]() Wojtekk - dzięki!! ![]() ![]() A na wieczór młodemu zafundowaliśmy dużo dodatkowych wrażeń - GoAIR, takie wielkie dmuchańce, cała sala. Młody się dojechał, my też bo 5-latek z opiekunem ![]() ![]() CDN... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Dzień 3 - środa:
Zamek Książ! Byliśmy tam 10 lat temu jak podziemia nie były dostępne dla zwiedzających, a i byliśmy na nocnym zwiedzaniu zamku co jest czymś zupełnie innym niż w dzień. ![]() ![]() ![]() ![]() A na wieczór po powrocie nie mogłem odpuścić widoczków: ![]() ![]() ![]() Uwaga - bilety kupować przez net wcześniej. Są na godziny i z dnia na dzień niekoniecznie dostępne. CDN |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Centrum/stare miasto to ogólnie konkretny mix warstw i klas. Wszystko mozliwe. Okolice dworca zawsze przyciągały malinowe nosy.
Dawaj foty i pisz coś widział.
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2016
Miasto: Wrocław
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 1 godz 14 min 29 s
|
![]()
A miałeś przyjemność jechania tramwajem 0L lub 0P?
Fajnie że miasto się spodobało. A korki .... taki urok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: kkm
![]() Online: 4 dni 4 godz 24 min 24 s
|
![]()
@zimny mam nadzieje że hydropolis podeszło.
@Leopard_ pamiętam pierwszy kontakt z tą linią, prychłem mocno, teraz bardziej bawi mnie kierunek Krzyki, zawsze jak widzę to krzyczę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
trampkarz emeryt
![]() |
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niestety, zbrakło czasu na dwie kwestie: hydropolis, polinkę i sklep z piwem niedaleko sky tower który jeden z kolegów na ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wrocław --> Kleszczów --> Kleczew --> Wrocław | chemik | Przygotowania do wyjazdów | 8 | 22.06.2020 09:34 |
USA z dzieckiem - NY | jorge | Przygotowania do wyjazdów | 22 | 28.03.2018 01:05 |
off Wrocław-Poznan | anax | Mapy | 0 | 07.05.2014 12:01 |