|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Moje Salomony Speedcrossy wytrzymały dzielnie wiele błota w Bieszczadach ale popękały w jakimś biegu w Karkonoszach. Mam wrażenie że "kiedyś" starsze modele Salomonów dłużej ze mną wytrzymywały. Speedcrossy były z Goretexem, dojechałem je w ogrodzie. Idealne do łażenia po mokrej trawie. Ale nie jest to technologia na upały
![]() Teraz dożynam Innovate X-Talon 230. Chyba grubo ponad 1000 km po lasach wydeptałem. Jako minimalistyczne buty na błoto są bardzo OK ale do trekkingu mają za cienkie podeszwy. Czuć każdą je.. szyszkę. Nie polecam tego modelu. Nie wiem na ile robisz trekking a na ile biegasz. Jeśli bardziej to drugie, to zerknij na Hoka One One Mafate Speed 3. Firma ma opinie solidnego producenta, ceny niestety z górnej półki. Teraz wchodzi ten nowy model to może poprzedni będzie normalniał w cenie.
![]() |
#2 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
U mnie wytrzymały sezon. Grip fatalny w teren. Koszmarnie śliskie. Raczej jako miejskie lub podejściowe po twardym. Na śliskim szło się zabić, przyczepność niemal żadna. Na plus że były wygodne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Bardzo dziękuję Pany za tak wyczerpującą lekturę. Wszystkie sugestie biorę pod uwagę. thx
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
No do błota się nie nadają, na twarde powierzchnie lub miejskie są bardzo fajnie. Wygodne są bardzo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Ja polecam Merrel, używam MERRELL MOAB2 LTHR GORETEX i nie znam się na butach ale sporo chodzę, dziennie średnio ponad 10km i te po roku używania dzień w dzień wyglądają jak kupowałem. Nie śmierdzą więc lato czy zima wszystko działa. To kolejne jakie używam Merrele i wsio w porządku.
A do biegania polecam Asics (modelu już nie pamiętam a metka się starła) w tej chwili przebiegłem w nich ponad 2500km i nie wyłazi palec ani nic się nie rozpadło i podeszwa jeszcze cała, ale biegam głównie po plaży. Polecam.
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2016
Miasto: Kalwaria Zeb.
Motocykl: nie mam już Afryki
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 16 godz 6 min 0
|
![]()
Haix
tylko Haix nie ma co szukać miodu w d..ie. Zdarłem dziesiątki par butów na marszobiegach najczęściej w ciężkim terenie bo nie lubię asfaltowych ścieżek. Salomony, Salewy, Merelle Scarpy cuda na kiju. Odklejone podeszwy, rozlezione szwy no jakościowy szajs. Żaden nie wytrzymał i nie dal tyle komfortu co Haix. Lato zima bez znaczenia już zdzieram trzecią parę Haix Black Eagle. Trzecia para bo zdarłem podeszwy do łysego i w zadnym bucie nie było żadnego uszkodzenia wynikającego z braku jakości. Ja mam wysokie bo lubię. Są też niskie. Tak biegam w nich też. Ale mało bo biegać nie lubię. Ale przebiegłem w nich Runmaggedon 2 razy. Przebiegł bym myślę i trzeci w 2020 ale no Covid i się nie odbyło.
![]() |
#8 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Sporą ofertę Haix ma armyworld (i bywają dobre wyprzedaże).
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Biegać nie lubię i przebiegłem runmagedon dwa razy :-) dobre :-)
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2016
Miasto: Kalwaria Zeb.
Motocykl: nie mam już Afryki
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 16 godz 6 min 0
|
![]()
No nie lubię. Ale gdzieś przeczytałem ze to ponoć dobre dla zdrowia (pewności nie mam). Więc się zmusiłem do tego żeby się zmotywować do jako takiego utrzymania formy.
![]() |
Tags |
buty do trekkingu , buty trekking , lekkie buty |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Lekki kask | kanuj | Kaski | 85 | 05.11.2023 10:08 |
Materac ..... lekki i mały | Rychu72 | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 136 | 23.01.2023 19:41 |
Karpaty Ukraina na lekki off 13-16.07 | skwarek | Umawianie i propozycje wyjazdów | 0 | 01.07.2017 11:34 |
lekki otwarty enduro/cross | everybike | Kaski | 10 | 19.10.2015 23:36 |