|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Kraków
Motocykl: TA 650
Przebieg: mój?TA?
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 3 godz 28 min 42 s
|
![]() Cytat:
"1. Dotknij przycisk , aby uruchomić kalibrację ekranu. 2. Wybierz TAK, aby rozpocząć kalibrację ekranu. Używając rysika dotykaj środka kursora (krzyżyka). Kursor będzie się przemieszczał, za każdym razem dotykaj rysikiem jego środka. 3. Po zakończeniu kalibracji ekran kalibracji zamknie się automatycznie. Jeżeli proces kalibracji si nie powiedzie, cała procedura będzie powtarzana a do skutku." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
To co kolega opisuje że raczej korozja padu dotykowego i wątpie by ponowna kalibracja ekranu coś dała ale walcz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Pyskowice
Motocykl: RD07a->R1150GS
Przebieg: za mały
![]() Online: 1 tydzień 23 godz 54 min 8 s
|
![]()
[QUOTE=rambo;258642]To co kolega opisuje że raczej korozja padu dotykowego i wątpie by ponowna kalibracja ekranu coś dała ale walcz
![]() Zdecydowanie kalibracja ekranu to nie to. Przetestowane. Dzisiaj go chyba rozbiorę. Zobaczymy co ma w środku ![]() Pzdr Rozebrałem ale nic co by wskazywało (tak gołym okiem) na jakieś uszkodzenie nie znalazłem. Zainwestuję w nowy wyświetlacz razem z dotykiem +-100,00 pln no chyba, że ktoś ma taniej ? Albo - Rambo, może do Ciebie go wyślę na upgrade ![]() ![]()
ŚląskGliwiceLas - SGL Powiat Performance ![]() Ostatnio edytowane przez Guziec : 21.09.2012 o 11:53 Powód: rozbiórka Larka |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Wlkp.
Przebieg: rosnący
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 11 godz 8 min 31 s
|
![]()
hej , mi mi też padł ekran dotykowy, ale wcześniej spadł na asfalt
![]() kalibracja nic nie daje, na środku ekranu coś nie łapie i nie mogę w literki trafić w AM Rozebrałem gada. Na allegro jest sam panel dotykowy bez lcd, oraz cały lcd + dotyk. http://allegro.pl/ekran-dotykowy-pan...682796089.html http://allegro.pl/wyswietlacz-lcd-ek...684108369.html Pierwotnie myślałem o samym dotykowym, ale rozdzielając taśmy ścieżki się zjebczyły. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Pyskowice
Motocykl: RD07a->R1150GS
Przebieg: za mały
![]() Online: 1 tydzień 23 godz 54 min 8 s
|
![]()
Genek ja zamówiłem ten drugi zestaw ( razem z dotykiem ) jak już Poczta mi go dostarczy to spróbuję wymienić. Sam dotyk wymienić to raczej ciężka jak dla mnie sprawa
![]() Po operacji, dam Ci znać co z tego wyszło ![]()
![]() |
#6 |
|
![]()
Dotyk z ekranem jest połączony blaszanymi zatrzaskami, łatwo rozdzielić. Gorzej z dalszym rozdzieleniem gdyż zarówno lcd jak i dotyk są wklejone w blaszaną ramkę.
Mam tylko nadzieję, że owa ramka na allegro jest też w zestawie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
ok, też jestem po wymianie całości lcd + dotyk, koszt imprezy 110 zł, zakładając trzeba uważać by nic nie zwierało, przy moim lcd z allegro była jakaś taśma przewodząca doklejona i musiałem to zaizolować. Po wymianie hula
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Turysta DualSport
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chorzów
Motocykl: KTM 1200 6T
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 4 godz 17 min 43 s
|
![]()
No i sypią się Larki.... Po dwóch wymianach ładowarki moto przyszla kolej
na gniazdo USB. Trochę za dużo awarii jak na jeden rok i niecałe 20 tys. km.... Do tego procedura napraw/wymian jest lekko wk....jąca. Ani przedstawiciel handlowy w Warszawie, ani serwis w Łomży nie radzi sobie nawet z odbieraniem telefonów, zdarzyło się, że na wymianę wysłali sprzęt niby nowy, a już uszkodzony, więc kolejna reklamacja i .... da capo al fine. W końcu zdecydowałem o odbiorze gotówki za urządzenie, ale i to idzie jakąs chorą ścieżką: najpierw serwis wystawia pismo do producenta, producent do sprzedawcy, sprzedawca (bogu ducha winny) musi oddać pieniądze klientowi, a Producent oddaje jemu. Oczywiście załatwiać i koordynować musi to wszystko klient.... Chciałem kupić za zwrócone pieniądze nowego Larka, bo software jest bardzo wygodny i poświęciłem mu trochę starań (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=11926) Jednak ryzyko, że hardware znów padnie i znów spotkam się z tą machiną jest zbyt wysokie. Szkoda...
![]() |
#9 | |
Turysta DualSport
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chorzów
Motocykl: KTM 1200 6T
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 4 godz 17 min 43 s
|
![]() Cytat:
jak sprzedawca nie wystąpi do Lark Polska o fakturę korygującą, tak długo Lark Polska nic nie może (podobno) zrobić. A sprzedawca ma to gdzieś, nie odpowiada na maile, nie odbiera telefonów.... Czy ktoś z Was zna konkretną podstawę, na mocy której sprzedawca detaliczny jest zobowiązany do podjęcia takich działań? Albo podstawę, która reguluje umowy między nim a producentem (o łańcuchu dystrybucji, czy tak jakoś...). Z góry wdzięczny za pomoc.
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Kraków
Motocykl: TA 650
Przebieg: mój?TA?
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 3 godz 28 min 42 s
|
![]()
Co prawda nie z Larkiem, ale przy walce z intermotors pomógł mi rzecznik konsumentów przy urzędzie miasta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Mocowanie Lark 35AT | ATomek | Zastosowanie praktyczne | 9 | 28.10.2013 18:04 |