![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Od tego jest to forum, w necie nic nie ginie. Na przyszłość może się będą bardziej starać ...
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 3 dni 7 godz 7 min 46 s
|
![]()
Obawiam się, że po śmierci Kurowskiego seniora, firma Sanczez to już nie to samo
![]() Przykre to trochę... IMG_20190208_095906.jpg Niby jak mam od niego teraz wyegzekwować gwarancje? Mówiąc nie ma gwaracji bo nie wymieniałem uszczelniacza powiedział żebyś przypadkiem nie miał pretensji jak coś będzie nie tak... Pierdzielić to, człowiek uczy się na błędach wy uczcie się na moich. Na pewno już nigdy nie skorzystam z ich usług.
Z początku porwał mię śmiech pusty, a potem litość i trwoga. Ostatnio edytowane przez madafakinges : 08.02.2019 o 12:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Chłopaki na forum suzuki dr dorabiali i wszyscy zadowoleni.
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 57 min 25 s
|
![]()
www.sprezyny24.pl trzeba podać wszystkie parametry i dorobią, ale aby zwiększyć nośność trzeba także dać większą grubość więc zmieniają się obsadzenia sprężyny i trzeba do wszystko uwzględnić bo może później nie pasować.... może ktoś to już przerabiał i ma gotowe wymiany np z willbera ohlins'a itd... chodzi o sprężynę do ori amortyzatora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
A właśnie miałem wysyłać amor do sanczeza. Dzięki za ostrzeżenie.
Kupiłem też sprężynę Hyperpro, tę niby o 2cm podnoszącą ale jeszcze jej nie zamontowałem. Sam nie wiem czy dobrze zrobiłem bo mi zależy na utwardzeniu tyłu, a nie podniesieniu moto. Wydawało mi się, ze na jedno wyjdzie jak będzie pracować bardzie skompresowana to właśnie utwardzi a wysokość zostanie jak ori. Sprawdzę wieczorem jej długość nominalną. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 34 min 40 s
|
![]() Cytat:
dziś.tak tylko powierzchownie pomierzyłem sprężynę tylną wyszło mi 230 długość i ok 60 w środku
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2013
Miasto: Marki
Motocykl: RD04
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 22 godz 51 min 48 s
|
![]()
Sanchezi mają teraz sajgon z racji remontu, zmian, porządków po ojcu bo dalej wielu rzeczy nie wiedzą gdzie co i jak bo ojciec ze wszystkimi był na gębę. Myślę że to kwestia dużej ilości pracy i zakręcenia więc nie ma co się zrażać
![]() |
#8 |
|
![]()
Paweł postaw się na moim miejscu... szczerze nie zraziłbyś się?
Absolutnie nie chodzi mi o czas realizacji to nie problem dla mnie. edit Nie dawało mi to spokoju, zadzwoniłem do nich i grzecznie mówie, że mi to nie pasuje itp. Kazał odesłać amor i powiedział że wymieni mi to na swój koszt. Więc myślę że sprawa zamknięta.
Z początku porwał mię śmiech pusty, a potem litość i trwoga. Ostatnio edytowane przez madafakinges : 08.02.2019 o 15:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 57 min 25 s
|
![]()
i wszystko wróciło na swoje miejsce
![]() jeszcze zastanawiam się z tym tylnym amorkiem, 75Kg + 55kg pasażerka + bagaże czy jest sens to modyfikować.... nie miałem jeszcze okazji w takim zestawieniu jeździć bo motocykl świeżo kupiony... ale po tym co piszecie to wygląda na to iż nie ma sensu czekać do sezonu aby się o tym przekonać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2018
Przebieg: Rosnący
![]() Online: 3 dni 3 godz 47 min 13 s
|
![]()
I dobrze zrobiłeś... Mi Wilbers chyba miesiąc po regeneracji puścił olej, bo właśnie uszczelniacza nie wymienili. Ale Jak to powiedział Motodiabeł "na własną zgubę go nie wymieniłem, bo wyglądał ok" i zrobił to na swój koszt...
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Upgrade hamulcowy | iwan | Hamulce, kola, opony | 17 | 12.09.2014 21:26 |
Wymiana adaptacja innego zawieszenia w Africe | Adagiio | Rama, zawieszenia, napęd | 8 | 10.03.2009 22:00 |