![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 34 s
|
![]()
Pewnie o to chodzi:
"Novy, nie masz uprawnień do przeglądania tej strony. Może być kilka powód zaistniałej sytuacji: Nie masz wystarczających uprawnień aby przeglądać tę stronę. Może próbujesz edytować nie swoją wiadomość, lub próbujesz użyć funkcji dostępnych tylko administratorowi? Jeżeli próbujesz napisać wiadomość, administrator mógł zablokować Twoje konto, lub nie zostało ono jeszcze przez Ciebie aktywowane." Link podany u Kaminby nie działa.
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Łaziska Górne
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x34tys
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 55 min 50 s
|
![]()
Właśnie, ubezpieczenie... Zawsze jakieś wykupuję, nie żadne assistance, bo takie nie działa poza drogami utwardzonymi, a na tych to sobie dam radę bez płacenia hajsu. Wykupuję zawsze ubezpieczenie na siebie. Kilka dni temu wróciłem z Albanii, prowadziłem grupę świeżaków, mieli parcie na dobre ubezpieczenie, wiec mimo, że grupowo, to wyszło nie tanio - na 7 dni coś ok 170zł. Jakiś taki full pakiet sobie wymyślili, włącznie ze sportami ekstremalnymi. No i pech chciał, że mnie coś trafiło, rozprułem sobie nogę o dźwignię zmiany biegów (tak tak, da się!). Było podejrzenie uszkodzenia tętnicy, to szybko poszły telefony w ruch, bo przecież trzeba szybko do szpitala oddalonego o dobre 100km, z czego przynajmniej 60km to offroad, czyli pomoc chyba tylko z powietrza. I co? I w dupie nas miała ubezpieczalnia. Podali dwa niedziałające numery alarmowe i na tym koniec
![]() W dupie mam takie ubezpieczenia. Następnym razem biorę najtańsze jak do tej pory praktykowałem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2016
Miasto: Warszawa
Motocykl: Inne moto
Przebieg: 77777
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 9 godz 33 s
|
![]()
Temat jest w cache google:
http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Kraków
Motocykl: ATAS 2024
Przebieg: 8000
![]() Online: 1 miesiąc 4 dni 13 godz 21 min 10 s
|
![]()
Chyba nie było to do końca uzgodnione z firmą Mondial, słyszałem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: May 2017
Motocykl: AT CRF1000
![]() Online: 1 tydzień 22 godz 33 min 41 s
|
![]()
To ja może dorzucę jeszcze coś dla motocykla - holowanie do 1250 km (na Bałkany prawie w sam raz) jest dostępne w Ergo Hestia w rozszerzonym pakiecie Assistance Turbo. U mnie akurat wyszło 200 zł. Niestety nie da się tego kupić poza pakietem (OC+NNW), ale jeśli ktoś posiada już pakiet podstawowy w EH to może to być dobra opcja. Bez pakietu trzeba już liczyć około 500 zł. To ubezpieczenie całoroczne więc jak kogoś nosi poza PL kilka razy w roku to chyba wygląda nieźle.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 56 min 50 s
|
![]()
Z ergo Hestia to duża szansa, że sobie zapłacisz a holować i tak będziesz sam.
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: May 2017
Motocykl: AT CRF1000
![]() Online: 1 tydzień 22 godz 33 min 41 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
HONDZIARZ
![]() Zarejestrowany: Apr 2012
Miasto: Gdynia
Motocykl: RD04 / NAT
Przebieg: 50000km
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 21 godz 7 min 15 s
|
![]()
I jeszcze za to dopłacisz
![]() Miałem kiedyś Civica (gdyż jestem wielkiem fanem Hondy). No i jakoś tak wyszło, że w ramach AC miałem szkodę całkowitą. Civic wtedy był warty prawie 10tyś. No i w końcu dostałem wyliczenie od Hestii, na końcu którego było: współczynnik ekspercki = 0.75 i cała kwota odszkodowania przez to pomnożona ![]() Ostatnio edytowane przez krzysiek_m : 20.07.2018 o 16:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Generali w tej chwili w całej Ergo Hestii są problemy, bo według mnie pogubili się w wielu kwestiach. Co chwila są problemy praktycznie na każdej płaszczyźnie.
Temat rzeka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Dzieki Ci Boże za sraczkę i ekspertów...
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Holandia+Luksemburg+Francja=kilka pytań przed 1szym wyjazdem | nicek27 | Przygotowania do wyjazdów | 8 | 12.07.2010 16:53 |
Przed siebie, na 6-7 dni (02.07-08.07) | Neno | Umawianie i propozycje wyjazdów | 3 | 30.06.2010 10:29 |
Motocykl przed dalszym wyjazdem | sambor1965 | Przygotowania do wyjazdów | 29 | 12.03.2010 16:16 |