![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Napisz może do Szparaga w sprawie projektu Aurora
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
Motocykl: ST XTZ 750'89
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 22 godz 56 min 52 s
|
![]()
Hej Mirmil,
A mozesz pokazac swoja trase na google mapsie? Bylo by niezle. My mamy 3 tygodnie z zapasem na dojechanie do Murmanska i powrot przez Norwegie. Ale moze zrobimy tylko Rosje. Hmm. Teraz wpadl mi taki pomysl, ze z Nordkappu wrocic przez Rosje znowu ![]() Kamyk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Krosno
Motocykl: xl700
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 17 godz 31 min 41 s
|
![]()
Z nordkapu z powrotem przez Rosję to by trzeba podwójną wizę wjazdową. Podobno są z tym jakieś wygibasy żeby to załatwić. Myślałem na ten sezon o podobnej trasie: Karelia rosyjską stroną, nordkapp i powrót Karelią fińską. Robi się ładnych parę kilometrów i można by się poczuć jak na Syberii. Po drodze ślady wojny zimowej. Rateea, Koola, chibiny, ribaczuj, nordkapp, Saomussalmi.... na dół. Nie szukacie przypadkiem towarzystwa?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 5 godz 6 min 7 s
|
![]()
![]() |
#5 |
|
![]()
Aaa z tej strony objechales jezioro
![]() Dzieki serdeczne za mapke. Pomoze na pewno zaplanowac nasza trase. Kamyk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
![]() Cytat:
Dojazd na Nordkap od Niklu juz troche nudny, sam Norkap budzi mieszane uczucia.Mozna raz pojechac, zobaczyc i juz tam nie wracac. Powrot do PL przez skandynawie przyjemny,ladny, jedyny minus to drogie paliwo. [IMG] Wyświetl większą mapę[/IMG]
niejedna przestrzen jeszcze moj uslyszy glos super miejsce i cudowni ludzie www.misja-kamerun.pl Ostatnio edytowane przez Mirmil : 14.01.2014 o 18:58 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Hej,
Pamietam jak jechalem Koleja po Rosji to potrzebowalem po w jechaniu do Rosji sie zameldowac. Zrobilem to w hotelu. Jednak na tej wyprawie nie chcemy spac w hotelach. Macie jakas rade na ten temat? Gdzie sie zameldowac? Mozna w jakims urzedziemczy cos podobnego? Kamyk |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Byłem dwa razy i nie miałem meldunku ani razu. Dałem radę
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
ja tamtej wyprawie meldoalem sie w bazie KSS w chibinach
Wystarczylo pieczotke na karteczce przybic Wczesniej chcielismy sie zameldowac w Kiemie, na jakims hotelu,ale zawolali od nas po $10 za sam meldunek, wiec ich wysmialismy Jak wyjezdzalem z Rosji,do Norwegi,to na granicy zobaczyli karteczke meldunkowa i pokiwali z zadowoleniem glowa Mozna zrobic tranzyt przez Rosje do Norwegi, wiza bedzie tansza, nie trzeba volcheru ani meldunku
![]() |
#10 |
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 dzień 10 godz 1 min 44 s
|
![]()
Z tym kanalem z ciepla woda to chodzi o ten z elektrowni atomowej? Jest takie cos, a w okolocy jest wydzielona strefa gdzie sa domki niczym w norwegii, czysciutko, pieknie i jakies rybki tam hoduja (Jesiotry,albo cos w tym stylu)
|
![]() |
![]() |