![]() |
|
Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Administrator
![]() |
![]()
No przecie napisałem że to było tylko zastanowienie, przecież nigdy nie masz pewności na kogo trafisz.
Tak było np z Elutką. Ale już zostawmy to.
![]() |
#2 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Zawsze można wpisać i ICE, i grupę krwi. Żeby nie było - popieram w 100%. Sam mam wpisane, mam kartę ICE, kartę stwierdzającą grupę krwi.
Ale: - nie znam ratownika co by dzwonił na ICE. - jak nie macie legalnego dokumentu stwierdzającego grupę krwi - zrobią wam test. Muszą. (na marginesie - nie wiem czy już zmienili, ale karta z grupą krwi wydawana przez Centrum Krwiolecznictwa do niedawna straciła już swą legalność...) Warto być tego świadomym/ą |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Piaseczno
Motocykl: XTZ 750 ST 92 - z kratą, odliczam cały VAT :)
Przebieg: 65 000
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 10 godz 31 min 34 s
|
![]()
ja wpisałem
ICE [Imię żony] ![]() a w tym wątku warto wpisywać teżinne pomysły "dla naszego bezpieczeństwa". np ilu z Was wozi ze sobą apteczkę stale, ile macie w niej par rękawiczek i kocy termicznych ?
![]() |
#4 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Ja mam apteczkę (i warto pomyśleć o dobrze wysposażonej , a nie standardowej ze stacji tankowania za 60 PLN), rękawiczek dwie pary, koce dwa
![]() @ Dzieju - nie dawaj się proszę porwać fantazji ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Świdwin
Motocykl: XTZ 750 ,RD07a
Przebieg: 33000
![]() Online: 6 dni 21 godz 54 min 48 s
|
![]()
TEZ mam zawsze apteczke i niestety kilka razy musiałem z niej korzystać...raz przy wypadku dwoch motocyklistów...jeden w drugiego wjechał przy 250 km/h...przykra sprawa...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Mizerna Kruszynka
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Lusk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 110 tys
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 12 godz 24 min 19 s
|
![]()
To przykre, ale codziennnie przekonuje sie coraz bardziej by NIE UFAC LUDZIOM. Taki jest swiat i nie dziwie sie ze Dzieju ma takie przemyslenia. Ludzie juz dawno przestali liczyc sie z innymi i jeszcze duzo brakuje wiekszosci do czlowieczenstwa.
Rozmawialem kiedys na ten temat z kilkoma ratownikami z ambulansu i strazy pozarnej u mnie w Irlandii. Zawsze w pierwszej kolejnosci szukaja w telefonie kontaktu pod nazwa Emergency i nie za bardzo kojaza ICE. Raczej w kolejnosci szukaja pod: Dom, Mama, Tata, Kochanie itd. Niemniej sama idea ICE sluszna. Co do zawatrosci samej apteczki to raczej w 95 % jej zawartosc to pierdoly ktorymi nawet nie da sie wlasciwie opatrzyc skaleczonego paluszka. O ratowaniu skutecznum czujegos i naszego zdrowia i zycia nie wspomne. A najwieksza bolaczka zestawow jest to ze brakuje w nich takich podstawowych zeczy jak ustnik do sztucznego oddychania, a rekawiczki jak juz sa to w najmiejszym rozmiarze a do tego zbyt delikatne i rozlatuja sie podczas zakladania.
-Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Łódź
Motocykl: RD07a
Przebieg: rosnący
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 20 godz 16 min 42 s
|
![]()
wystarczy maseczka jednorazowa dostępna w kazdej aptece /prawie/
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 2 dni 19 godz 12 min 58 s
|
![]()
Odgrzewam kotleta.
W najnowszym Androidzie 4.4 ICE jest "wbudowane" w system. Można wybrać kilka numerów i są dostępne zaraz po uruchomieniu, jeszcze przed wpisaniem PINu w telefon. Co Wam po numerach w książce telefonicznej jeżeli nie można odblokować albo uruchomić telefonu... A tu pomyśleli ![]()
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Jak już jesteśmy przy ICE.
Telefon w trakcie wypadku może zostać zniszczony- zwłaszcza na motocyklu. Skoro już chcemy mieć ICE- bądźmy konsekwentni- jest karta ICE, którą umieszcza się w portfelu bądź innym miejscu, łatwym do odszukania- np. dokumenty auta. Karta jest plastikowa- jak prawo jazdy- trudno ją zniszczyć, choć można zgubić. Są też opaski na rękę- i cała seria gadżetów w tym typie- wątek na forum mamy na ten temat oddzielny. A jako ciekawostkę powiem Wam, że jak 14 lat pracuję w straży to mi się jeszcze nie trafiło korzystać z tego ICE. Jeszcze jak telefony były "normalne" to czasem brałem aparat ofiary wypadku i po prostu szukałem w kontaktach "mama" albo "brat" itp. Teraz, w dobie, iPhonów itp, nie umiem takiego dziada nawet włączyć- nie mówiąc o szukaniu czegoś w meniu ![]() |
![]() |
![]() |