![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 7 godz 45 min 10 s
|
![]()
Dzisiaj maiłem paciaka po którym lusterko wyłamało gwint przy zbiorniczku płynu hamulcowego. Poszukuję pompy hamulca przedniego. Może być bez klamki.
![]() |
#2 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 9 godz 4 min 21 s
|
![]()
Tylko gwint wyrwało mocowania lusterka?
Jak nie znajdziesz całej pompy to pomyśl sobie o czymś takim https://gmoto.pl/obejma-do-mocowania...ice,10834.html
![]() |
#3 |
|
![]()
Ramires dzięki za podpowiedź. Jest to jakieś rozwiązanie. Z moim wyłamaniem raczej nie da się nic zrobić.
Jest na e-bay od RD04. Wygląda podobnie. https://www.ebay.pl/itm/196918239727...Bk9SR_b7iPnTZQ Czy ktoś może potwierdzić, że będzie OK ?
![]() |
#4 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 9 godz 4 min 21 s
|
![]()
Będzie ok.
a wyłamanie masz paskudne, faktycznie nic nie zrobisz z tym
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Sebol kup jakąkolwiek pompę hamulcową Nissina do jakiejkolwiek hondy z fabryczną kierownicą o średnicy 22 mm. Będzie pasować i będzie działać, choć wygląd może się różnić. W trampku z '94 roku mam pompę z cbf600 z 2010 roku. Kupiłem nową na allegro, bo mnie wkurzały zestawy naprawcze z Tourmaxa, które kosztują stówę a umierają po jednym sezonie.
Np. to: https://allegro.pl/oferta/pompa-hamu...6r-16432299166 Wydaje mi się, że część z 2014 roku będzie o niebo lepsza niż zabytek z 1994. Obudowa inna, a w środku to ta sama pompa. No chyba, że robisz Afri na żółte tablice i musisz mieć 100% zgodności z oryginałem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
![]() |
![]()
Może ten wątek coś pomoże. https://www.africatwin.com.pl/showpo...49&postcount=5
Dwóch kolegów założyło pompy z cbr600 i chwaliło się poprawą hamulców. Nie pamiętam z którego rocznika cbr, ale mogę zapytać.
![]() |
#7 |
|
![]()
Moja pompa działa bdb.
![]() Mnie chodzi głównie o mocowanie lusterka. Chciałem zachować w oryginale królową. Chyba na chwilę obecną kupię mocowanie które polecał Ramires i będę czatował za oryginałem. Jest na e-bay w Intalii od RD04 za ponad 5 stówek. Nie mam pojęcia czy to drogo, bo oprócz tej znalazłem w PL tak samo uszkodzoną (mocowanie lusterka) jak moja.
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jaki jest oznaczenie seryjne przedniego błotnika w RD07a | Pils | Wszystko dla Afryki | 2 | 09.08.2016 13:49 |