![]() |
|
Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
SOmalijczyk
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: SOsnowiec
Motocykl: 1090 AdvR
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 godz 19 min 47 s
|
![]()
Ja cały czas się rozglądam za jakimś rozwiązaniem coby godziło cenę, z jakością i funkcjonalnością (zasięgiem). Tzn. żeby mieć zestaw do porozumiewania się z pasażerem, ale żeby też można było między 4 motocyklami.
Pamiętasz Heniek nasze rozważania w drodze z Kłodzka. I na razie do tej koncepcji pasują mi dwie propozycje: Scala Rider Q3 Multiset oraz Sena SMH10 D-11 Dual (obydwa ok. 1200zł). Dwie pary jednych czy drugich dałyby radę w różnych sytuacjach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Heja,
Mam Scala Rider Q3 Multiset od kilku miesięcy i daje radę w obu konfiguracjach - kierowca / pasażer oraz kierowca / kierowca. Zasięg i jakość rozmów super. Bateria daje radę na cały dzień jazdy, przy korzystaniu tylko z interkomu. W opcji kierowca / pasażer przy małych prędkościach jest trochę dziwnie, ale może to opcja ustawień; potrafi reagować na głos z lekkim opóźnieniem, co się nie zdarza w opcji kierowca / kierowca. Opcji 4 kierowców nie testowałem. Wcześniej używałem Alana/Albrechta przewodowego AE500S, było super ale nie na 2 motocykle z wiadomych względów.
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Pszczyna
Motocykl: CRF1100L DCT + KTM640 ADV
Przebieg: 30237
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 1 dzień 16 godz 50 min 54 s
|
![]()
w smh10 chyba to działa ....
z instrukcji: Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
SOmalijczyk
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: SOsnowiec
Motocykl: 1090 AdvR
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 godz 19 min 47 s
|
![]()
Właśnie o to połączenie konferencyjne między czterema urządzeniami chodzi. Skala Q3 też chyba ma z tym problem.
Ze strony producenta: -Technologia Multipoint â.obsługa 2 urządzeń Bluetooth jednocześnie -Interkom wahadłowy umożliwiający połączenie.z max 3 innymi motocyklistami.w trybie 1:1 ![]() -Tryb połączenia konferencyjnego między osobą znajdująca się poza pojazdem, kierowcą i pasażerem Może ktoś ma ten model i ostatecznie rozwieje wątpliwości co do rozmów między 4-ma motocyklistami. W przeciwnym wypadku pozostanie zakup Seny 10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Pszczyna
Motocykl: CRF1100L DCT + KTM640 ADV
Przebieg: 30237
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 1 dzień 16 godz 50 min 54 s
|
![]()
Poniżej co znalazłem o Midlandzie BT Next.
Na tyle na ile znam angielski to wygląda na to, że do 4 osób można komunikować się jednocześnie (konferencja), 4-6 tylko w trybie 1:1. Jak dla mnie wypas (cena i zasięg na plus w porównaniu do Seny czy Scali) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: May 2014
Motocykl: RD03
![]() Online: 9 godz 18 min 26 s
|
![]()
Witam.
Ma ktos moze dojscie do pelnej instrukcji obslugi do interphona f5? Wszedzie jest tylko ta wersja skrocona :/ Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Nie wiem, o którą Ci chodzi ale mam 120 stron. Tyle tyko, że ona jest w 12 językach. Polski też występuje. Jak chcesz do daj na
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: May 2014
Motocykl: RD03
![]() Online: 9 godz 18 min 26 s
|
![]()
juz wysylam Ci dane
![]() Ostatnio edytowane przez manier : 11.10.2016 o 22:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Września
Przebieg: rośnie
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 5 godz 58 min 31 s
|
![]()
Ostatnio też miałem kłopot z połączeniem więc chętnie poczytam co było przyczyną.
@Navaja poszedł ![]() Pozdro PiotrAs |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Józefin
Motocykl: RD07a
Przebieg: 84000
![]() Online: 4 miesiące 1 dzień 13 godz 14 min 9 s
|
![]()
Midland jest OK , dobrze się z niego korzystało (kierowca-pasażer) ale niestety scala jest lepsza stąd też różnica w cenie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Komunikacja między kierowcą a pasażerem. | Kubaandcom | Wszystko dla Afrykańczyka | 29 | 07.02.2014 14:27 |
interkom i radiotelefon/CB | robinson | Wszystko dla Afrykańczyka | 1 | 04.06.2010 09:51 |