|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Zambrów
Motocykl: CRF1000L
Przebieg: 64321
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 9 godz 15 min 6 s
|
![]() Cytat:
Mam smaka na model Q2 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Optymista wierzy że świat stoi przed nim otworem. A pesymista wie gdzie ma ten otwór :)
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Żyrardów
Motocykl: Nie mam AT i chyba się nie dorobię.
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 2 godz 3 min 44 s
|
![]()
Czytam i czytam i zastanawiam się za jakiś czas nad kupnem navi do moto nie do puszki bo tej póki co nie mam a jak mam to jeżdżę tylko po mieście. I widzę że dobrym tanim rozwiązaniem prostym do opanowania i wgrania wszystkiego będzie Mio moov 200? Dobrze zrozumiałem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
No generalnie tak
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Krosno
Motocykl: VARADERO HRC ,BMW R 1200 GS-ADV , EXC 350 F, KLR 650 c
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 7 godz 21 min 9 s
|
![]()
Najlepiej odżałowac troche sałaty i kupic Garmina,nawet starszy model,używany bo cała reszta to niestety półśrodki...
![]() |
#5 |
Niepoprawny ideologicznie - XTZ/GS/LC4 ;)
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Józefów
Motocykl: R1100GS, LC4
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 57 min 31 s
|
![]()
da radę, z tym, że na każdą kartę będziesz musiał nagrywać też oprogramowanie.
Zresztą jeśli będziesz miał kartę ponad 2gb to wątpię abyś nie wyrobił się z mapami na jednej, chyba, że chodzi o względy organizacyjne. Do mnie już doszedł ten goclever i mam bardzo mieszane uczucia, podzielę się tu pierwszymi wnioskami po 2 dniach walki z materią. Są 3 podstawowe problemy : 1. ekran nie da się obracać (programowo) - czyli chodzi tylko w trybie landscape - cóż, do przeżycia, choć sam wole portrait 2. po resecie wycinana jest w pień zawartość RAMu, godzina, poprawki dla odbiornika GPS. Czyli jeśli sytuacja zmusi Cię do resetu odbiornika to wszystko co jest zapisane po za kartą (np. ustawienia niektórych programów) jest tracone. 3. GPS za pierwszym razem (i po resecie) bardzo długo i ciężko łapie fixing - musiałem go wyrzucić na dwór na 30 minut, bo na parapecie nie był w stanie. Moduł GPS wysyła w tym czasie jakieś dziwne informacje (widzi nawet 22 satelity i lokuje gdzieś w Norwegii albo Japonii). Jak już pierwszy raz złapał dobry namiar to kolejne łapie szybko - o dziwo nawet w domu niedaleko okna mu się udało zafixować. Niestety musiałem go teraz zresetować więc wygląda na to, że zabawę będę musiał zacząć raz jeszcze. W warunkach 'bojowych' znaczy to mniejwięcej tyle, że jeśli będziemy musieli zresetować urządzenie to przez ok. 20 minut będzie ono zupełnie niezdolne do nawigacji (jeśli będziemy jechać to nawet i dłużej, bo wtedy ciężej o fixing). Zamówiłem 2 sztuki (jedna dla kolegi), jedna trzyma na baterii do 30-40 minut na GPSie (są używane - powystawowe) - jest to zupełnie wystarczające do nawigacji na moto, w drugim bateria nie trzyma 15 sek, ale będzie reklamowany z powodu uszkodzonego portu USB (przerywa). Z zalet : - niewątpliwie cena jak za taki zestaw - duży czytelny ekran - po pierwszym zafixowaniu odbiornik GPS działa poprawnie (kolejne łapie szybko - do resetu) - zupełnie znośny procesor - daje radę płynnie odtwarzać filmy przycięte (przeskalowane na kompie) do rozmiarów ekranu (480x272 px) (TCMP) - udało mi się odpalić i złapać fix na MobileXT (garmin), TomTom (7.910) i OziExplorer'ze - dobrze nadaje się do czytania książek - wtedy bateria starcza na ok. 1,5h. Czy mogę polecić? Mam bardzo mieszane uczucia, głównie przez reset i wszystkie jego następstwa.Trochę musiałem się nasiedzieć, żeby zmusić go do współpracy. Niemniej wygląda na to, że po pierwszych trudnościach urządzenie daje nadzieję na dobrą współpracę (nawigację) - na pewno będę je jeszcze testował, może uda się coś więcej osiągnąć. Niech każdy po przeczytaniu zdecyduje sam, czy to dla niego akceptowalne trudności w zamian za cenę. Ja jeszcze potem dam znać, czy u tego sprzedającego nie było trudności z reklamacją tej wadliwej sztuki. pozdrawiam, Adam P.S. oryginalny soft do tej navi to taka bida z nędzą, że po za kalkulatorem to nawet nie ma sensu odpalać - od razu trzeba odblokowywać i instalować coś używalnego. Ostatnio edytowane przez fxrider : 14.12.2009 o 11:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Dobrze, ze podzieliles sie co jak co, ale cennymi uwagami. Czekam na dalsze testy i opisy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 18 godz 5 min 42 s
|
![]()
Dzieki za test
niestety aukcja juz sie skonczyła, wszystkie 40 sztuk poszło do ludzi. Mam nadzieje ze te problemy o których piszesz nie dotyczą wszystkich modeli goclewera, ja zastanawiam sie nad innym (z BT) Napisz jeszcze jak zamocowałes go na moto, zykła przyssawka na szybe czy cos kombinowałeś?
![]() |
#8 |
Niepoprawny ideologicznie - XTZ/GS/LC4 ;)
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Józefów
Motocykl: R1100GS, LC4
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 57 min 31 s
|
![]()
to jest dokładnie to samo - ten 'mój' nie ma tylko BT (4384 fm).
Na moto jeszcze nie mocowałem, bo przyszedł dopiero w piątek. Mocowanie na przyssawkę odpada (w przenośni i dosłownie) na moto. Niedobrze, że już wszystkie poszły... może być problem z wymianą. pzdr, Adam |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
też kupiłem za 189zł
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Siemiatycze
Motocykl: RD07
Przebieg: 40 000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 16 godz 16 min 8 s
|
![]()
ciekawi jak ten trasmiter FM działa, przyszło mi do głowy że ustawił bym czestotliwosc transmitera w tel. kom z funkcją radja i słyszałbym głos nawigacji w słuchawce tel. i ewentualnie dzwoniacych na telefon , no i nie trza sie kablami wiazać od słuchawek do nawigacji , chyba ze Bluetooth był kompromisem .
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Tania nawigacja GPS | Mecia | Hardware | 150 | 08.08.2016 14:08 |