|
|
|||||||
| Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
|
#1 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
Online: 11 miesiące 5 dni 4 godz 50 min 57 s
|
Tu gdzie jestem na Bałkanach , robię swoje testy aby sprawdzić jak ludzie tykają. Na siedzeniu motocykla zostawiam jakąś monet, 2,5 złoty, albo euro i idę do sklepu np coś kupić, albo idę sobie wioskę olimpijska w sarajevie zobaczyć, albo inne miasto. Dzieciaki, młodzi i starsi oglądają motura często, bo Afryka robi wrażenie wiwleksze niż tłuste gejesy.
Wracam i monety leżą dalej. Gadam często z lokalesami i pytam jak się tu żyje. Przestępstw w ogóle nie ma na wsiach. Ludzie sami się pilnują. Ponoć każdy ma tutaj nie jednego kałacha zakitranego w domu. Chyba każdy widzi, że Słowianie to cywilizacja a kochany zachód to antycywilizacja, barbarzyństwo, złodziejstwo i popierdolenie umysłowe. Kto odwiedzał mnie w Berlinie, wie gdzie mieszkałem na kreuzbergu. Teraz tam po zmroku nie wyjdziesz i to obojętnie w jakim szaliku, bluzie I kolorze skóry. Kroja każdego. Moja współlokatorka z tamtych czasów, Anka, która naiwnie wierzyła w dobro ludzi, po 2giej próbuje gwałtu, uciekła do rasistowskiego I pełnego kiboli Chrzanowa. Gadałem z nią ostatnio i mówi że 13 lat życia przejebala w tym berlinie szukajac niewiadomo czego. Po Chrzanowie robi co chce jak chce i niecz go się nie boi, bo nikt jej nie zaczepia. No może jedynie amanci, chcący jej fajne cycki wymasować. Ale tacy cywilizowani amanci, którzy się pytają, a nie tacy na zachodzie zakładający jej niż pod gardło. Słowianie góra, jebac zachod, zasłużył na to swoimi koloniami i arogancja. Dziś Skopje, położę znowu monetę i dam znać.
|
|
|
#3 |
![]() |
Ostatnie 2 tygodnie kręciłem się z małżonką po Reggio Emilia i trochę Friuli. Nie mieliśmy żadnych dziwnych sytuacji. Oceniam, że nawet czyściej niż pamiętam z poprzednich wizyt.
|
|
|
#4 |
|
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Online: 10 miesiące 1 tydzień 1 dzień 2 godz 23 min 8 s
|
No , no, muszę przyznać że niezły macie towar na tym zapleczu. Teraz wychodzi na to że sam sobie spierdoliłem swój wątek. Mam dziwne wrażenie, graniczące z pewnością że chęć dogodzenia wszystkim przynosi wręcz odwrotny skutek. Wczoraj ten obrazek zrobił mi dzień ale dzisiaj idealnie obrazuje też ten wątek. No i gdzie jest autor?
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Administrator
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
![]() |
Chomik i bardzo dobrze. Adam pisz co w trawie piszczy bo niedługo będę tam z kobietą na motocykielu i chciałbym się dobrze bawić na przełęczach.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Online: 10 miesiące 1 tydzień 1 dzień 2 godz 23 min 8 s
|
Jak będziesz na przełęczach czy też w mniejszych miasteczkach, miastach to nie musisz się specjalnie niczego obawiać. To problem dużych turystycznych miejscowości gdzie jest okazja do łatwego zarobku.
Może warto zmienić tytuł wątku? Jako że mam licencję na wątek to może coś na temat bezpieczeństwa w turystycznych miejscach
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
|
|
|
|
#8 | |
![]() |
Cytat:
Przywróć mój post #43 do tamtego wątku albo po prostu go usuń, bo nijak nie dotyczy bezpieczeństwa we Włoszech a był napisany w odpowiedzi na post Ponckiego który w tamtym wątku pozostał.
|
|
|
|
#9 |
![]() |
Urwa Danny, weź się ogarnij. Nie lubisz chomika, to mu to napisz/spotkajcie się, a nie jakieś szczeniackie docinki...rąsia...
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|