|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 36 min 12 s
|
![]()
Rambiczku zaproponuj coś konkretnie bo Ja full laik jestem. Ekren minimum 4" i byle karty były możliwie popularne i "stabilne". Pewnie i tak Ty lub ktoś twojego pokroju będzie zmuszony to wszystko zainstalować bo Ja to jak już kiedyś pisałem nawet dwie metalowe kulki spierd... potrafie. Daj jak możesz z dwie/trzy propozycje z opisem czym się różnią i co za a co przeciw, której z nich przemawia. POZDRAWIAM i z góry "dźwięczny" jestem !!!
Ostatnio edytowane przez Pawel_z_Jasla : 13.12.2009 o 12:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Jak do auta i tanio, to najtańszy garmin w wyświetlaczem 4.3" lub 4.7".
do tego wcale nie trzeba kilkunastu kart. Może jedna może dwie karty, bo wiele map da się wrzucić na jedną kartę. Ino mapy pojawiaja się coraz nowsze i lepsze. nie znam sprzedającego ![]() http://allegro.pl/item846914139_nawi...uro_tanio.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Pomijając kwestie małego ekranu /3,5"/ co możesz powiedzieć o garminie StreetPilot- c510
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Paweł, a co jest nie tak z 2610..? przeca on jest spoko do auta. Sam używam tu i tu cały rok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Jest praktycznie na stałe zabudowany w moto /instalacja i inne pieriestrojki - nawet oryginalny kabel poszedł "pod nóż" i teraz bym musiał to wszystko od nowa kompletować a jakoś nie bardzo mi się chce, więc dlatego będę czegoś szukał do katamarana/.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
ten c-510 to tania zwykła navi.
Te nowe w ogóle mają 4 razy mniej funkcji niż np 2610. Ja mam dwa ![]() Jest ich troche na ebaju niemieckim, mozna powalczyć jeśli masz ochote |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 18 godz 5 min 42 s
|
![]()
Z góry uprzedzam ze jestem laikiem
mam zamiar kupić coś niedrogiego na początek, pomyslałem ze ten GPS GOCLEVER lub MIO 200 będzie OK, ma slot kart pamieci, ale Rambo napisał: Cytat:
![]() W tym GPS GOCLEVER tez da się ładować mapy wkładając nowe karty? Np jadę sobie na wielki trip przez kilka krajów, połowa na jednej karcie połowa na 2-giej. Czy moge po prostu w połowie drogi wyjąć 1-szą kartę i wsadzić nr 2? Wszystko będzie ok?
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Można ale nie trzeba. W większości PNA na windows CE po odblokowaniu na karcie jest jakby cały soft od navi. Kupić 8GB jedną karte i tyle. Karty czaaaasem padaja, i można mieć drugą jako backup. Cała europa miesci się na 2giga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 18 godz 5 min 42 s
|
![]()
no to mi wyszło, że najlepszy stosunek jakosci do ceny ma
http://allegro.pl/item846964865_gps_..._cena_feu.html nan zestaw scala rider (słuchawki BT) dlatego mysle ze dobrze byłoby kupić navi z bluetoth. Nie trzeba zawsze wpartywac sie w ekran, mozna słuchać komend głosowych
![]() |
#10 |
Piast Kołodziej
Miasto: Toruń
![]() Online: 2 tygodni 17 godz 44 min 37 s
|
![]()
Jedna uwaga dla milosnikow Windowsa - jesli zdarzy sie Wam totalne wyladowanie bakterii, albo padzik systemu po ktorym tylko twardy reset pomaga - to wtedy dobrze jest miec ze soba na karcie soft*, ktory sie sam instaluje (np. iGo tak wlasnie ma, i chyba Automape mozna w ten sposob spreparowac) po wlozeniu karty.. bo inaczej bedzie dupa zbita
![]() BTW: Kilka razy pozyczalem PDA kolegom i mimo moich uwag coby na pewno wylaczali grata, a i podlaczenie do prundu co jakis czas nie zaszkodzi, oczywiscie olewali to, PDA sie rozladowalo do szczetu a kumple dzwonili do mnie po nocy z prosba o ratunek bo nawi nie robi a oni chca do domu ![]() Garmin takiego/tego problemu nie ma. * albo brac laptoka z instalka softu nawigacyjnego, kabelek USB etc. |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Tania nawigacja GPS | Mecia | Hardware | 150 | 08.08.2016 14:08 |
pad jako nawigacja | Andrzej | Hardware | 35 | 18.03.2013 20:38 |