![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2018
Miasto: Zabrze
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s
|
![]()
Na afrykowym akusie wyraznie stoi zeby nie przeraczac 14.7 V i 35A.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Galway
Motocykl: RD07a
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 2 godz 41 min 14 s
|
![]()
Nie mam jej przy sobie ale z tego co pamiętam do wyboru były tryby dla aku samochodowego, motocyklowego i agm. Reszta odbywa się automatycznie przez wszystkie tryby ładowanie, regeneracja podtrzymanie itd. Wybrany miałem tryb motocyklowy. Możliwe że gdybym odłączył przed regeneracja nic by się nie stało. Ale kto ma czas stać i patrzeć jaki jest aktualnie stan ładowania. Na dedykowanej ładowarce albo takiej na której możesz ustawić napięcie nic by się nie stało.
![]() |
#3 | |
![]() |
![]() Cytat:
Ctek nie przełącza się sam pomiędzy trybami. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Galway
Motocykl: RD07a
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 2 godz 41 min 14 s
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() |
![]() Cytat:
Kiedyś wiele lat temu w jednym z pierwszych motocykli miałem akumulator Yuasy. Jak nie jeździłem nim dłużej jak 3 tygodnie to musiałem doładować akumulator. Wydawało mi się to normalne. Teraz już wiem że tak nie było. Tak, że jeżeli możesz to reklamuj akumulator. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2018
Miasto: Zabrze
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s
|
![]()
Albo na zasilaczu regulowanym
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Pałeł chciałbym za jednym zamachem podłączyć np. 3 akumulatory bez kombinowania i pamiętania.Można ładować na bieżąco, niby nic trudnego ale zawsze jakiś akumulator jest pominięty. Czas leci szybko a zimą wypadałoby podejść chociaż raz na miesiąc,dwa i coś tam podładować. Nie chce mi się wyciągać akumulatorów z moto bo w końcu kable powyrywam od ciągłego wyciągania. Do tego jeszcze samochody, gdzie GPS potrafi w tydzień wyciągnąć aku jak się nie jeździ. Jeśli to ogólnie zły pomysł z takim ładowaniem i w sumie będzie gorzej to może polecisz jakiś zasilacz regulowany i się będę bawił.
pozdr adam |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Reglel napiecia/prostownik KTM lc8 | Roni92 | KTM | 4 | 22.08.2021 08:59 |
Aku w NAT AS a prostownik | Lukhor | Gadżety / wyposażenie | 11 | 04.02.2019 21:18 |