![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
rynek zrodel LED jest tak bardzo bogaty ze stwierdzenie tej Pani jest conajmniej nierzetelne.
jak napjsalem wyzej - po 4 latach zamienilem 4x36W swietlowki - staralem sie kupowac firmowe - na najtansza chinszczyzne 2x50W LED i roznica jest KOLOSALNA. moge tylko przypuszczac jak swiecilby taki panel na diodach segmentu PRO. Ostatnio na hurtowni elektrycznej szukalismy dla kolegi do domu zrodel LED. pracownik pokazal nam jak klamia producenci nieznanych tanich marek. zrodlo powiedzmy firmy Cyc-Hyc o deklarowanym 2400 ansi ledwo swiecilo przy 3x drozszym OSRAM o tej samej zadeklarowanej sile swiatla. po prostu profesjonalne firmy maja profesjonalne laboratoria i zgodnie ze sztuka cechuja swoje produkty a nie wciskaja kit. reasumujac - swietlowki to strata oczu i kasy. zupelna przeszlosc. szarpnij sie raz a zobaczysz ze bylo warto. kolega w warsztacie ma dwie takie i jest OK. kupil na promocji w Castoramie po 75pln sztuke. http://allegro.pl/lampa-led-40w-pane...829817494.html
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 12.12.2017 o 18:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() |
![]() Cytat:
Szynszyll kurna nie dałeś mi szans na budowanie napięcia ![]() ![]() Naświetlacz 50W światło "zimne" Jakby dodać taka drugą z "ciepłym" światłem to malina ![]() ![]() Ma zaletę można podwiesić na przegubie - demontowalnym gdyby przyszła ochota nim oświetlić np auto od dołu w kanale.
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. Ostatnio edytowane przez Kazmir : 12.12.2017 o 21:59 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Osobiście nie polecam zimnego światła do garażu. Najlepsza opcja to pomieszać zimne 5500-6000k ż 2700-3000k . Im więcej punktów światła tym lepsze widzenie .
Pozdro |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]() Cytat:
img3-1.jpg
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Dokładnie! W dzień oko się przyzwyczaja, a jak wejdziesz do garażu i dostaniesz "kopa" od takiego światła to ci się wydaje, że coś nie halo. Dlatego może i lepiej byłoby "przełamać " to "ciepłym" światłem.
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Sztuczne źródło światła zbliżone do dziennego wedle mojej wiedzy to 4300 kelvinow. Najlepszy efekt to pomieszanie wielu punktów ż zimnym i ciepłym. Światło o barwie 6000 jest zimnym lekko spadające pod niebieski i nie jest naturalne. Jeszcze raz napiszę że dużo lepiej jest stosować parę punktów o słabszej mocy niż jeden, dwa mocne.
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
dla mnie najprzyjemniejsze zawsze bedzie swiatlo klasycznej zarnikowej zarowki. ale wiadomo - koszty.
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2012
Miasto: Szczecin
Motocykl: RD03
Przebieg: 112 kkm
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 21 godz 11 min 44 s
|
![]()
Yyy. Kupiłem z 5 naświetlaczy ledowych...10 20 30W i skończyłem na osram ledvance 20W 4000K. Deklarowane 2000lm. I tak robi. Świeci jak moj stary halogen 500W. Wiem że kupię kolejne sztuki. Po 59zł. Pozdro!
![]() |
#10 | |
![]() |
![]() Cytat:
najwiekszy to chyba Ledvance 200W do spopielania wiewiorek w locie...
![]() |