![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 51 min 23 s
|
![]()
wreszcie troche czasu i sprawdzilem dzialanie pompy bez plytki.balem sie ze moze pumpe kaput.ale okazalo sie ze dziala jak tralala.tylko wielkosc iskry mnie przeraza.jednak plytka ja skutecznie zmniejsza.w takim razie potrzebna nowa plytka.moze ma ktos na zbyciu jedna niepotrzebna,albo pomoze mi skontaktowac sie z R2D2.jakos sluch o nim zaginal.prosze o pomoc!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ReGeNeRaToR
Miasto: Olsztyn
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 2 godz 22 min 12 s
|
![]()
Witam wszystkich po przerwie w obecności na forum
palenie się płytki spowodowane jest zablokowaniem elementów ruchomych pompy Dzieje się tak dlatego ze układ mechaniczny styku jest zużyty na tyle ze nie działa poprawnie albo przewody dociskają go od góry Widzę że zdarzyły się 2 takie przypadki , jedna pompę ze spaloną płytką mam u siebie i innej przyczyny nie widzę.
![]() |
#3 | |
Miasto: Sexu i biznesu
Motocykl: CRF1000, R80G/S PD, DR650SE
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 3 godz 3 min 52 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Miasto: Ostrołęka
Motocykl: RD07a
![]() Online: 3 godz 44 min 39 s
|
![]() Qurczaq ma racje pany! Może lepiej se mikuni wstawić i nie rzeźbić w g....? Ja pie....taki pożar motocykla;( kto wozi gaśnicę ręka do góry?
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
mikuni po moim trupie...
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ReGeNeRaToR
Miasto: Olsztyn
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 2 godz 22 min 12 s
|
![]()
Motocykla nie spali , nie ma tam ognia ( jeżeli już dojdzie do awarii ) tylko wysoka temperatura , poza tym płytka jest zamknięta pod obudowa pompy , gdzie w oryginalnym rozwiązaniu skacze sobie iskierka.
Pompa ma zasilanie po stacyjce wiec w czasie postoju nie ma szans na zagrożenie. Nie panikujcie i nie straszcie ludzi że się im coś zapali bo to tylko domysły. Od palenia fajek w garażu szybciej zaprószycie ogień niż płytka w obudowie pompy.
![]() |
#7 |
Miasto: Ostrołęka
![]() Online: 3 godz 44 min 39 s
|
![]()
![]() |
#8 |
|
![]()
[quote=firefighter80;35437]A co jest nie tak z mikuni?[/quote
nic nie jest nie tak.po prostu niektorzy mieli z nia zla przygode.wiekszosc ludzi wypowiada sie o niej pozytywnie.po akcji na zlocie zdecydowalem sie na przykrecenie do moto podcisnieniowej,ktora mam od pol roku i nie bylo jej pod reka jak byla potrzebna.bedzie w razie czego.a podlacze elektryczna tak jak bylo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Common Rejli
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
![]()
Myku - robię to samo - podciśnieniowa zawsze pod ręką, przełączenie trwa 10 minut.
Kudlacz - też kupowałem AT w nastawieniu, że to idealnie niepsujący się idealny motocykl (mity krążące po necie). Teraz go mam, nie psuje się (ani regler, ani pompa, ani nic "na razie"), ale nie trwam w błędnym przekonaniu i nie polecam znajomym zbytnio tego motocykla. Są lepsze ![]()
![]() |
#10 |
|
![]()
a ja jeszcze bardziej stjuninguje moja pompe.w przewod elektryczny pompy wepne zlaczki,zebym w czasie odlaczania pompy gdy sie znowu zepsuje
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez myku : 13.12.2008 o 21:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Przeróbka pompy paliwa bez przekaźnika, 2 elementy, działa :) | pekos1988 | Uklad paliwowy i wydechowy | 23 | 19.03.2013 21:26 |
O-ring pompy paliwa | banditos | Uklad paliwowy i wydechowy | 1 | 26.03.2011 12:05 |
czy to przekaźnik pompy paliwa? | MChmiel | Układ elektryczny i zapłonowy | 4 | 04.05.2010 22:33 |