|
|
|||||||
| Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#11 | |
|
Administrator
![]() |
Cytat:
.Nie generalizuję tylko obserwuję efekty. Czy to że wyważając chińską na jednej udało mi się zmieścić w 20/30g zamiast jak wszystkie inne 80-100g to jest generalizowanie czy ta jedna była cudem/przypadkiem? Masz rację czasem coś od nich jakoś działa ale jakoś słabo widzę oszczędność na oponach rzędu kilkuset zł by się zastanawiać czy aby kolejny zakręt czy z sytuacją sobie poradzą czy będę jechał jak cipa w obawie że mogą nie dać rady. W Superbie 280KM były czołowe oponki z 2-3 pozycji w testach , no to wsiadam i zobaczymy ....no i zobaczyłem , nie było się czym odepchnąć ale na testach och i ach.....nooo prawie jak Turanzy 6 ....właśnie na testach a na drodze? Obok siedział kolega , ja jeszcze się nawet nie rozpędziłem na 50% a on oddech zaczął wstrzymywać , to pokazuje różnicę w ocenach sytuacji , przy 100% pewnie by na zawał zszedł dlatego pojechałem bez niego .....co ja ze zwłokami potem zrobię :-) Inny dojeżdża na chińczykach do ronda , leciutko po deszczu a tu nie ma hamowania takiego wysokiego tętna to chyba mówił od urodzenia nie miał. A jeździ różnymi służbowymi. Niech tam każdy sobie po swojemu, nie namawiam , nie sugeruję tylko wspomniałem z czym się spotykam. Zdrówka i przyczepności bo bywa cenniejsza niż KM pod maską jak idziesz na 95% na lekkim już uślizgu, zakręt się zacieśnia a z przeciwka gamoń za szeroko bo mu opony nie trzymają na mokrym. Ale co tam ja się nie znam. Oby nikomu tego kawałka nie brakło z oszczędności paru stówek na komplecie na kilka lat jazdy. Jeśli to wszystko przełożymy np na motocykle z tamtego kraju to daje do myślenia. Miłego dnia.
|
|
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|