Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Regularne czynności serwisowe

Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary Wczoraj, 20:04   #1711
Vidon

Miasto: Wolbrom/Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Vidon jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 11 godz 41 min 55 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał szynszyll Zobacz post
jezeli jeszcze aktualne to bardzo warto. uzywam identycznego codziennie od 15 lat. jak faktycznie jest nowy to jakosc do ceny bdb i dobor nasadek bardzo logiczny. do dzis u mnie nie kleklo nic - ani grzechotki ani zaden klucz czy przegub sie nie poddal. jeszcze to jest 'po staremu' zrobione.

https://m.olx.pl/d/oferta/zestaw-nar...-ID15VkFr.html
Ostatnio zanabyłem sobie do wózka warsztatowego kompletny zestaw w walizce z Yato, o tym samym oznaczeniu walizka co kupiona jakieś 15-10 lat temu za jakieś 350zł która u mnie już jest niekompletna i niektóre bity uszkodzone, niestety jest różnica w tym co jest w środku, kupiona na alledrogo z lombardu za 230zł, kasa śmieszna więc nie będę zwracał, ale chyba rocznik kilka lat młodszy tego i jakościowo wizualnie dla mnie słabsza jakość. Tak że nie ma co się sugerować na pierwszy rzut oka bez porównania.

Wysłane z mojego 22101316G przy użyciu Tapatalka
Vidon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 22:40   #1712
Matey

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Podwrocławie
Motocykl: RD07
Matey jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 4 dni 13 godz 3 min 39 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał szynszyll Zobacz post
jezeli jeszcze aktualne to bardzo warto. uzywam identycznego codziennie od 15 lat. jak faktycznie jest nowy to jakosc do ceny bdb i dobor nasadek bardzo logiczny. do dzis u mnie nie kleklo nic - ani grzechotki ani zaden klucz czy przegub sie nie poddal. jeszcze to jest 'po staremu' zrobione.

https://m.olx.pl/d/oferta/zestaw-nar...-ID15VkFr.html
Moje pierwsze narzędzia. Mam ten zestaw od nastu lat i mogę potwierdzić, że sprzęt bardzo dobrze wykonany. Jedyne co się schrzaniło to wypadł ten drucik z uchwytu do bitów i obkręciła się plastikowa rączka na grzechotce, ale to takie szczegóły. Poza tym nie ma się do niczego przyczepić.
Matey jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 08:19   #1713
szynszyll

szynszyll's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 3 tygodni 1 dzień 28 min 33 s
Domyślnie

ja tym robie 15 lat. przeskakuje mala grzechotka 1/4' ale od lat uzywam Zyklopow + jeden kardan trzeba bylo naprawic. sto razy moglem to wymienic ale bym sie musial od nowa uczyc gdzie co mam. dzis tak jak pisalem wyzej Gedore Red jest dla mnie super propozycja jakosc/cena.
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg IMG_20250609_081444_copy_750x1000.jpg (190.4 KB, 0 wyświetleń)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania