![]() |
#211 |
![]() |
![]()
Też poszedłem po taniości i kupiłem kilka late temu rolkę Crosso.
Pancerna, porządna, sakwy też nie chcą się zepsuć. Niestety jak to z rolkami trzeba pakować z rozsądkiem ![]() ![]() Co do pakowania rolczana NA motocykl od wielu lat używam bardzo dziaderskiego ale bardzo skutecznego sposobu - sznur gumowy 5mm w oplocie tekstylnym. Mam tego z 10m, składam na pół i można tym w zasadzie przymocować wszystko co wszystkiego. Do tego pod zwoje na wierzchu zawsze się coś jeszcze da upchnąć - a to wodę, a to bluzę, itd. Wiem - wieśniackie jak uj ale skuteczne, tanie i działa od lat.
![]() |
#212 |
![]() |
![]()
Rolkę mam i spoko sprawdziła się na weekendowy wyjazd np. na Podlasiaka ( polowe miejsca zajął gruby zimowy śpiwór)
Z tym że trochę mam problem z wsiadaniem przy moim 162 cm nawet sposobem "Rower Ukraina Style ![]() ![]() Pooglądałem trochę filmików z Red Mamut i na oko podoba mi się to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
![]() |
![]()
Tak - przydasie trza zostawić.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
![]() |
![]()
No trochę mi się dzisiaj koncepcja zamieszała.
Bo już prawie zdecydowałem się na redmamuta a tu takie fajne ktos wstawił https://advrider.com/f/threads/790-8...#post-52858665 Napisałem do gościa i czekan na odpowiedź bo wydja mi się że zestaw składa się : -2 torby Sea To Summit Big River Dry Jet Black 20 L -paski Volle straps - może ktoś coś ma z tym doświadczenia i sa inne dobre -plus chyba jest Kriega Os Base lub cos podobnego do zamocowania sakw bocznych -plus rolka ktorą mam Całość ma zaletę - cena pewnie poniżej 1000 zł i waga dużo niższa, |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Te worki to jest na moje oko 35L (koszt koło 3 stówek za sztukę). Ortlieb serii HD będzie przynajmniej połowę tańszy a jest pancerny.
2 paski voile na stronę to masz dodatkowo jakieś 40 ojro (10 ojro sztuka) plus 2 dodatkowe na tył czyli w sumie 60 ojro same paski. IMO Rockstrapsy są zdecydowanie lepsze. IMO skoro torbę już masz i nie chcesz się pchać w Redmamuty za co najmniej tysiaka to rozważyć możesz wory ortlieba lub jakiekolwiek inne HD + rockstrapsy i po temacie. Wyjdzie pół ceny tego co na foto lub redmamuta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
![]() |
![]()
Koresponduje z gościem - worki to 20l
|
![]() |
![]() |