![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
![]() Online: 13 godz 36 min 4 s
|
![]()
PL - regio
Białoruś - kolej Rosja/Kazachstan - kolej (Wołgograd -Beyneu) Kazachstan/Turkmenistan - kolej (Aktau - Garabogaz TiR) Garabogaz/Turkmenbasy - pierwszy raz rower Turkmenistan - kolej (do Serhetabat) Turkmenistan/AFG (Herat)/Iran - rower+stop Iran - busy VIP, stop (jazda rowerem tylko po miejskich perłach Iranu) ZEA - stop KSA - busy, stop (Rijad - rządowa, darmowa wycieczka plus fanty od szejka) Kuwejt - stop/TiR Irak/Iran - stop (Kalar/Sulaymaniyah/Sananday 70% trasy rowerem) Iran/Azerbejdżan - bus/stop Azerbejdżan/Gruzja - kolej Baku/Tbilisi Gruzja - kolej (do Batumi) Gruzja/Turcja (do Kemalpasa - rower) Turcja - bus/TiR (aż do Grecji, do Salonik) Grecja/Bułgaria/Macedonia - TiR z przesiadkami do Sztip Dalej już powtórka sprzed 13 lat, kiedy rowerem wracałem z Albanii do PL, czyli granice rower (całe Węgry rowerem, bo akurat bardzo korzystnie wiało), dalej koleją. Na życie/jedzenie wydałem 130$, co do centa plus 20 jajek na twardo z domu plus karnet regio (na którym dojechałem do Terespola). Niestety zmarnował się jeden dzień, bo wjechałem do PL dwa dni za późno, choć bardzo się spieszyłem. |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Historia pewnego pomysłu czyli zapraszamy na Letni Zlot FAT 2013 | Mat | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 53 | 19.04.2013 08:15 |