Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > BMW

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 04.11.2023, 09:29   #16
WojtasA

WojtasA's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Piaseczno
Motocykl: R1250RT
WojtasA jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 11 godz 2 min 56 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał herni Zobacz post
Gs przy Multi to jakoś tak dziwnie wygląda
Skądś się ten niski środek ciężkości musi brać, ale faktycznie wygląda tak mocno przysadziście.

Cytat:
Napisał matjas Zobacz post
Poszli w końcu po rozum do głowy moim zdaniem i napisali ze nie jest wieczne to o co ludzie mieli wonty od zawsze. W R2V wał wytrzymywał do 80tys podobno, w R4V do 200tys max a w olejaku 1200 to Marek może powiedzieć ile ale reguły w tych przebiegach nie ma. Zatem te 80k to taki uczciwy resurs mysle w motocyklu z półki premium.
Te 80k z reguły i tak zrobi czwarty właściciel dopiero. A jak nie zrobi i się rozsypie to pretensje do użytkownika a nie wytwórcy.

Inne skoki zawieszenia ale wał w GL1200 przy 100k był jak nowy.
Mój RTek (1200 wodniak) ma 77tyś km, podczas gruntownego przeglądu u Motomirka było bez zastrzeżeń, pojeździmy zobaczymy.

Zgłębiałem temat wału i przekładni przed zakupem i takie przebiegi nie robią wrażenia jeżeli wymienia się regularnie olej (wg. zaleceń BMW co 20tyś km) i nie zalewa się wału regularnie wodą (stąd te akcje serwisowe wymiany w GS i RTekach policyjnych).

Jeśli to prawda, że wymiana jest planowa po 80 tyś to zgadzam się, że jest to kompletny idiotyzm robić wał - tyle można zrobić na 2 zestawach łańcucha i będzie taniej i lżej. Jak kogoś by wkurewiało smarowanie to BMW mogło by zaproponować olejarkę za drobną dopłatą np 600 ojro
WojtasA jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania