Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Silnik, sprzęgło, skrzynia

Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 28.06.2023, 19:49   #11
oldi90

Motocykl: RD03
oldi90 jest na dystyngowanej drodze
Online: 30 min 41 s
Domyślnie

Witam , to co tu przeczytałem to stek bzdur . Sytuacja z grudnia ubiegłego roku wyglądała całkowicie inaczej. Odesłaliśmy panu paczkomatem bo takie bylo jego życzenie sprzęgła. Stare oraz nowe , stare zginęło z packzomatu i czekaliśmy na wyjaśnienie sytuacji od firmy inpost . przeglądane były kamery itp . Trwalo to około 3 miesięcy.Przekazalismy panu informacje że zainatniala taka sytuacja miał nr przesyłki i widział że była nadana . Oczywiście był mało wyrozumiały co do sytuacji i obarczał nas . Po tych 3 miesiącach dostaliśmy odszkodowanie w kwocie 1750 zł dzięki naszym starania . A był to kosz używany i nie wart takich pieniędzy.Przekazalismy ta wiawiadomosc klientowi . Jednak nie chciał pieniędzy a nowy kosz . Nowe kosze zamawiamy z USA i jest już ostatnia partia . Miały być u nas do końca maja . Niestety jeszcze ich nie mamy . Ostatnie 7 sztuk powinny być w przeciągu 2 tyg . Chciał bym tylko dodać że nasza firma działa uczciwie i robimy sprzęgła zgodnie z technologią. Ale jeśli ktoś zostawia stare elementy wewnętrzne powybijanie to nie ma co się dziwić że działa to krótko albo efekt jest słaby . Odeszliśmy od napraw połowicznych . W naszej firmie robimy tylko komplety sprzęgieł z 2 letnia gwarancja . Wtedy nie ma problemu. Nadmienię że w xrv 750 nie tylko wystarczy zrobić cały kompelt na rorzadzie jest koło napędzające kosz sprzęgła. to koło również należy zrobić w komplecie z sprzęgłem albo wymienić na nowe . Wtedy hałasy ustępują. Zrobiliśmy bardzo dużo sprzęgieł i przez ponad 12 lat nabyliśmy ogromną wiedze . Nie czujemy się winni sytuacji powyżej. Zrobiliśmy wszystko co trzeba było zrobić. Niestety pan prawodpodonie pisał e maile na stary adres który jest zablokowany. Zgubione hasło. Nasz nowy e mail Moto-sprzegla@o2.pl . I czasem warto tak po prostu zadzonić niż pisać e mail . W trakcie sezonu jest nam ciężko odpisywać. Prowadzimy bardzo duży warsztat motocyklowy który nie tylko refeneruje sprzęgła. Przykro jest mi czytać coś tego typu . Bo sytuacja wyglądała całkowicie inaczej i nikt nikogo nie oszukał. Paczki giną w kurierce i się to zdarza ale zawsze jest ubezpieczenie. Polecamy panu zrobić to sprzęgło w komplecie wraz z kołem a z pewnością ucichnie . Co do jakiś pomyłek każdemu się zdarzają. Ale zawsze staniemy im czoła i staramy się poprawiać naszą jakość. Bo nie robimy tego tylko dla zarobku . A motocykle to całe nasze życie. Naprawiamy sprzęgła do wielu warsztatów w Polsce i nie tylko którzy robią to u nas od bardzo dawna. a stale . Produkujemy własne obudowy tarcze przekładki. I nie robimy tego aby kogoś oszukiwać czy partaczyć robotę. Staram się jak najlepiej dbać o jakość w firmie i trwałość. Ale tak jak napisałem wyżej każdy się myli mimo wielu lat pracy . Mimo to zawsze wyciągamy wnioski
oldi90 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania